home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Díjazták a legjobb fiatal matematikusokat
Tancsik Richárd
2022.03.24.
LXXVII. évf. 12. szám
Díjazták a legjobb fiatal matematikusokat

A szabadkai városháza dísztermében 2022. március 24-én, csütörtökön ünnepélyesen kiosztották az okleveleket és dicsérőleveleket Szabadka és az Észak-bácskai Körzet legjobb fiatal matematikusainak.

Az ünnepségen jelen volt Stevan Bakić, Szabadka polgármestere, dr. Pásztor Bálint, Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke, Jasmina Stevanović, a Társadalmi Tevékenységek Titkárságának titkára, Željko Rajčić és Dejan Anđelović, a házigazda iskolák igazgatói, prof. dr. Nebojša Gvozdenović, a Szabadkai Matematikai Társaság elnöke és Ljubica Kiselički, a Matematikaversenyek Bizottságának elnöke. 

Az ünnepségen Ljubica Kiselički és dr. Nebojša Gvozdenović üdvözölte a díjazottakat, majd gratulált nekik, felkészítő tanáraiknak és családjuknak, hangsúlyozva a matematika és a díjak fontosságát.

Stevan Bakić beszédében elismerését tolmácsolta a fiatal tehetségeknek, és további sok sikert kívánt nekik.

Dr. Pásztor Bálint háláját fejezte ki, mert a fiatalok sikereikkel nemcsak önmaguknak szereztek büszkeséget, hanem Szabadka hírnevét is öregbítették, a város vezetői pedig ezzel a mai díjátadóval kívánták meghálálni munkájukat. Elmondta továbbá, hogy Szabadka mindig értékeli a tudást és a sikert, ezért mindent megtesznek, hogy a tehetségek a városban maradjanak, és hozzájáruljanak a fejlődéséhez.

Az ünnepség végén a fiatal matematikusok átvették az okleveleket.

Fényképezte: Hodolik Boglárka

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..