home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Díjat nyert a Sziget és a VOLT fesztivál
MTI
2016.01.20.
LXXI. évf. 3. szám
Díjat nyert a Sziget és a VOLT fesztivál

A Sziget és a VOLT fesztivál is díjat nyert a European Festival Awards hollandiai Groningenben tartott gáláján szerda este. A VOLT Fesztivál a közepes méretű rendezvények versenyében lett Európa legjobbja, míg a Sziget a legjobb programkínálat kategóriában lett első — közölte csütörtökre virradó éjszaka Vető Viktória, a Sziget Kft. sajtófőnöke az MTI-vel.

A sajtófőnök közleménye szerint a VOLT fesztiválnak járó díjat a két alapító, Lobenwein Norbert és Fülöp Zoltán vette át, akik az elismerést egy következetes, folyamatosan építkező munka gyümölcsének nevezték.

A Sziget idén három kategóriában is a legjobbak között szerepelt, amelyek közül a programkínálatot minősítő, „Best Line Up" kategóriában hozta el az első helyezést. „Mindig arra törekedtünk, hogy a programkínálatunk annyira változatos legyen, hogy mindenki megtalálja benne a kedvére valót. Nyilván vannak fesztiválok, melyek megtehetik, hogy akár több nagyobb nevet is felléptessenek, de úgy látszik, a szakma ezúttal a sokszínűséget értékelte" — idézi a közlemény Gerendai Károlyt, a Sziget fesztivál vezetőjét, aki Magyarországról követte a díjátadó gálát.

A VOLT sikerével immár a szigetes fesztiválok mindegyike nyert kategóriájában a European Festival Awardson. A Sziget először 2011-ben hozta el a legnagyobb fesztiválok első helyezését, a 2012-es Balaton Sound a közepes méretű kategóriában volt Európa legjobbja, a 2013-ban debütált B.My.Lake abban az évben a legjobb új fesztivál kategóriában volt a győztes és 2014-ben ismét a Sziget lett a kontinens legjobb nagyfesztiválja — ismerteti a közlemény.


Lobenwein Norbert és Fülöp Zoltán,  a VOLT  Fesztivál alapító fõszervezõi, Gerendai Károly, a Sziget Fesztivál fõszervezõje és Ruszinkó Ádám turizmusért felelõs helyettes államtitkár a Nemzetgazdasági Minisztériumban tartott sajtótájékoztatón 2016. január 20-án. A két fesztivál díjat nyert a European Festival Awards-on (MTI Fotó: Illyés Tibor)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..