home 2024. május 04., Mónika napja
Online előfizetés
Dialízisközponttá alakították az újvidéki Covid-kóház egy részét
2023.06.28.
LXXVIII. évf. 26. szám
Dialízisközponttá alakították az újvidéki Covid-kóház egy részét

A Vajdasági Egyetemi Klinikai Központ dialízis osztályán csak tavaly több mint 12 000 eljárást végeztek egy több mint öt évtizedes, „ideiglenes építésű” létesítményben.

Alig néhány hete, hogy már nincs covid beteg az újvidéki kórházban, és az intézmény egy része modern eszközökkel és jóval nagyobb kapacitással készen áll mindazok fogadására, akiknek a dialízis az egyetlen esélyük a túlélésre.

–A mišeluki kórházon belüli dialízisközpontban 36 hely lesz, ahol a legfejlettebb gépekkel és sokkal jobb munkakörülmények mellett jobb minőségű egészségügyi szolgáltatást biztosítanak ezeknek a súlyos betegeknek – mondta dr. Zoran Gojković tartományi egészségügyi titkár, a tartományi kormány alelnöke, aki megtekintette és jelképesen üzembe helyezte az új központot.

Fotók: Tartományi kormány

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..