home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Diákmise Szabadkán
KEIPER Kornélia
2012.12.05.
LXVII. évf. 49. szám
Diákmise Szabadkán

Egy remek ötlet és kezdeményezés nyomán októbertől a szabadkai Kisboldogasszony-plébánián vasárnaponként diákmiséket tartanak.
Az újítást az oda járó gyerekek örömmel fogadták, mert a hagyományos mise talán nem kelti fel annyira a figyelmüket, nem annyira érdekes a számukra.

Egy remek ötlet és kezdeményezés nyomán októbertől a szabadkai Kisboldogasszony-plébánián vasárnaponként diákmiséket tartanak.
Az újítást az oda járó gyerekek örömmel fogadták, mert a hagyományos mise talán nem kelti fel annyira a figyelmüket, nem annyira érdekes a számukra. A misén elhangzó keresztény könnyűzene közelebb áll hozzájuk, és ők maguk is aktív részvevői a szertartásnak. Minden hónap első vasárnapján a helyi Ébredés zenekar, a többi napon pedig a templom önkéntesekből álló kis zenekara ad zenei szolgálatot. Szungyi Károly atyán kívül Magyar Lóránt diakónus is szolgál ezeken a diákmiséken, és az ő humorral átszőtt előadása, tanítása valószínűleg jobban megmarad az általános és középiskolások fejében. Ezt bizonyítja a tanulók tömeges részvétele is, valamint az, hogy a szülőknek sem kell nógatniuk a gyerkőcöket a templomba járásra.
Akik vallásosan nevelik gyermekeiket, azok tudják, hogy milyen fontos ezt megtenni napjainkban, amikor annyi rossz dolog történik körülöttünk, és talán velünk is. Ha ilyen módon egyengetjük csemetéink útját, akkor lehet, hogy jobb felnőtt válik belőlük, nem lesz bennük gyűlölet, harag, és igyekeznek a szépet, a jót meglátni mindenkiben.
A megmozdulást csak támogatni tudom, és biztatom a szervezőket. További munkájukhoz Isten áldását kérem!
 

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..