home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Délvidék a Kurultajon, Magyar Törzsi Gyűlés Bugacon
2018.07.30.
LXXIII. évf. 30. szám
Délvidék a Kurultajon, Magyar Törzsi Gyűlés Bugacon

Augusztus 10-e és 13-a között a Magyar Turán Szövetség tizedik alkalommal szervezi meg a Kurultaj Magyar Törzsi Gyűlés ünnepét Bugacon, amely a Kárpát-medence, sőt Európa egyik legnagyobb hagyományőrző ünnepe.

A rendezvényen harci bemutatók, íjászprogramok, lovas versenyek, a magyar-hun-avar örökséget bemutató kiállítások, emellett pedig a több száz táltosdobos és több magyar népzenei és néptáncbemutató kíséretében megszólaltatják majd a világ legnagyobb sámándobját is. A részvevőket hatalmas jurtatáborral, kézműves bemutatóval is várják. Nem feledkeznek meg a kicsikről sem, akiknek számos, érdekes gyermekprogramot szerveznek.

A rendezvény legvonzóbb eleme mindenképp az Ősök Sátra nevű antropológiai-régészeti kiállítás lesz, melyet több múzeum együttműködésével két óriásjurtában rendeznek be.

A rendezvény évről- évre népszerűbb, hiszen Erdély, Kárpátalja, a Felvidék és a Délvidék hagyományőrzői is képviseltetik magukat, Bugacra idén is több mint száz csapat érkezik, mindazok, akik megjelenítői vagy részvevői szeretnének lenni a magyar történelemnek, a hagyományoknak.

Vajdaságból buszos utazást is szerveznek a Kurultajra: a busz pénteken, augusztus 10-én 4 órakor indul Törökbecséről, a további felszállóhelyek pedig: Óbecse, Péterréve, Mohol, Ada, Valkaisor, Völgypart, Törökfalu, Topolya, Tornyos, Zenta, Magyarkanizsa és Szabadka, de igény szerint más települést is számba vesznek. A hazautazásra vasárnap (augusztus 12-én) az esti órákban kerül sor.

A törökbecsei Aracs Turizmus, valamint a Szekeres Lászó Alapítvány támogatásának köszönve, az utazás mindössze 1000 dinárba kerül, a kempingezés ingyenes, ugyanúgy mint a Kurultaj Magyar Törzsi Gyűlés ünnepi programjainak látogatása is.

Érdeklődni és jelentkezni a törökbecsei Aracs Turizmusnál lehet: aracs.turizmus@gmail.com vagy +381-63-8-532-681-es telefonszámon.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..