home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Dekoráció borospohárból
Barát Kinga
2021.01.23.
LXXVI. évf. 3. szám
Dekoráció borospohárból

Nem tudom, ki meddig hagyja meg lakásában, házában a karácsonyi dekorációt, de bármennyire kedveljük is környezetünk ünnepi külsejét, előbb-utóbb rá kell szánnunk magunkat, hogy lebontsuk a karácsonyfát, elcsomagoljuk a díszeket. Ilyenkor bizonyára hiányérzetünk támad, és azon gondolkozunk, mivel tehetnénk hangulatosabbá asztalunkat, polcainkat. Mert a dekorálás nem luxus, hiszen gyakran csak néhány jó ötlet és egy kis kézügyesség kell hozzá.

Az alábbi ötlettel profi dekorosoknál is gyakran találkozunk, de otthon is könnyen elkészíthető. Amellett, hogy formabontó, egyedi és elegáns, nem kerül sokba. Főleg, ha van néhány ritkán használt, porosodó borospoharunk. Erre a célra kiválóan alkalmasak a hiányos szettek, melyekből már csak két-három darab maradt. Ha eddig nem tudtunk mit kezdeni a „magányos” poharakkal, itt az idő, hogy elővegyük őket.

Egyszerű és olcsó megoldás. Készíthetjük saját használatra és csak a mi örömünkre, hiszen a lakásunk bármely pontján megállja a helyét. Családi ünnepre, összejövetelekre is kiváló, lehet születésnap, keresztelő vagy eljegyzés, ezeket az ötletes asztali díszeket bizonyára imádják majd a vendégek.  

A borospohár-dekoráció hozzávalóit az erre szakosodott üzletekben is beszerezhetjük, de ha alaposan körülnézünk, az otthoni fiókokban is bizonyára találunk olyan dolgokat, amelyeket felhasználhatunk. Az elkészítéshez tehát egy talpas borospohárra lesz szükségünk, valamint szalagokra, masnikra, zsinegekre, egy gyertyára, kisebb kartonpapírra, ragasztópisztolyra és persze a pohárba szánt apró tárgyakra.


Hozzávalók

A pohár belsejébe az évszaktól függően bármit tehetünk. A téli hónapokban akár karácsonyi gömböket, tavasszal virágokat, ősszel sárga faleveleket. A kagyló és a homok pedig a tengerpartot, egy-egy számunkra kedves nyaralás emlékét idézheti fel. Én most egy virágosat és egy kagylósat mutatok, de az ötleteléskor bátran engedjük szabadjára a fantáziánkat.


Vonjuk be zsineggel a gyertyát és a pohár szárát

A gyertyát körbevonjuk a zsineggel, majd a pohár szárát is a maradék zsineggel, keskeny szalaggal, tetszetős masnival.


Tegyünk rá masnit

A kartonpapírból kört vágunk, akkorát, amellyel lefedhetjük a poharat. Miután beletettük a kiválasztott dolgokat (virágot, gömböt, kagylót, homokot stb.), ragasztópisztollyal ráragasztjuk a kivágott kartonpapírt a pohár szájára. Felfordítjuk, és a talpára rögzítjük a gyertyát.


Vágjuk ki a kartonpapírt


Rakjunk bele kagylókat vagy virágot


Rögzítsük a gyertyát

Ezzel készen is vagyunk. Az új dekorációnknak már csak megfelelő helyet kell találnunk a lakásban. Ha asztaldísznek szánjuk, akkor több darabot is készíthetünk belőle, és oda is ajándékozhatjuk a vendégeinknek, hogy még sokáig emlékeztesse őket az ünnepi eseményre.

Kellemes alkotást kívánok mindenkinek!

Fényképezte: Barát Kinga

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..