home 2024. július 14., Örs napja
Online előfizetés
December 24-e
Martinek Imre
2023.12.24.
LXXVIII. évf. 51. szám
December 24-e

Ezen a napon született 1922-ben Hódmezővásárhelyen Kenéz Ernő magyar opera- és operetténekes (tenor).


Hódmezővásárhely — 2023. április 15.

Méltatlanul bár, de idővel sajnos Kenéz neve is az elfeledett magyar énekesek közé került: létezésére, alakjára, hangjára legfeljebb csak a család és a fogyó itt maradottak vélekedtek. Pedig éveket, akár évtizedeket szolgált ő is végig tisztességgel az Andrássy úton. Kenéz Ernőt végül a művész hitvese, Kenéz Heka Etelka emelte vissza a köztudatba.

Hódmezővásárhely — 2023. október 29.

A városban, melybe röviddel halála előtt hazatért, három dombormű is őrzi emlékét. A művész életébe, illetve dióhéjban megfogalmazott munkásságába a caruso.blog.hu, valamint a Wikipédia oldalain kaphatunk némi betekintést. 

Kenéz Ernő 1998. február 1-jén hunyt el Hódmezővásárhelyen.

Fényképezte: Martinek Imre

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..