home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Dankeschürrle!
Tóth Tibor
2014.07.01.
LXIX. évf. 27. szám

Nyolcaddöntő: Németország–Algéria 2:1 (0:0, 0:0)

Nyolcaddöntő

Németország–Algéria 2:1 (0:0, 0:0)


Porto Alegre, Beira-Rio, 43 063 néző, vezette: Ricci (brazil)

Góllövők: Schürrle a 92., Özil a 119., illetve Dzsabu a 121. percben.

Németország: Neuer – Mustafi (Khedira), Mertesacker, J. Boateng, Höwedes – Schweinsteiger (Kramer), Lahm, Kroos – Özil, Müller, Götze (Schürrle).

Algéria: M'bolhi – Mandi, Belkalem, Hallis (Bugerra), Gulam – Laszen, Mosztefa, Taider (Brahimi) – Feguli, Szudani (Dzsabu), Szlimani.

A vártnál sokkal nehezebben, csak a hosszabbításban győzte le Németország Algériát a világbajnokság nyolcaddöntőjében. Az első húsz percben az afrikaiak többször is meglepték a németeket, de Neuer kapus résen volt, gyakran söprögetőként volt kénytelen játékba avatkozni. A szünet után Schürrle becserélésével lendületet kapott a Nationalelf, de a kiválóan védő afrikai kapus eszén nem tudott túljárni. A második félidő közepén húsz perces labdatologatás következett, ahol a németek ötlettelenül gurigáztak, és sehogy sem tudtak az algériai védelem mögé kerülni. A végét még felpörgették a németek, de eredménytelenül, és jöhetett a hosszabbítás. Már a második percben Schürrle szerencsésen ért hozzá Müller beadásához, és megszerezte csapatának a vezetést. A hosszabbítás végén Schürrle ziccert hibázott, de Özil a kipattanót elemi erővel vágta a hálóba. Pár perc múlva a német védők mellett Dzsabu szépített. Algéria a vereség ellenére a vb egyik pozitív meglepetése. Németország a negyeddöntőben Franciaországgal találkozik.

Olvassa el ezt is: Foci-vb – csoportok, menetrend, eredmények

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..