home 2024. május 04., Mónika napja
Online előfizetés
Damir Zobenica az Európai Régiók Közgyűlésének alelnöke
2023.07.01.
LXXVIII. évf. 26. szám
Damir Zobenica az Európai Régiók Közgyűlésének alelnöke

Harmadszor is megválasztották az Európai Régiók Közgyűlése alelnökének Damir Zobenicát, Vajdaság Autonóm Tartomány Képviselőházának alelnökét. Az európai régiók legjelentősebb hálózatának Általános Közgyűlése barcelónai ülésezésén döntött erről – olvasható a Tartományi Képviselőház sajtóirodájának közleményében. 

Pásztor István, a Tartományi Képviselőhéz elnöke Sandra Stojkovićtyal, a tartományi parlament főtitkárával együtt képviseli Vajdaságot ezen a jelentős eseményen.

Az Európai Régiók Közgyűlése, melynek Vajdaság 2002 óta tagja, a legnagyobb független hálózat a tágabb értelemben vett Európában. Harmincöt ország régióit tömöríti Norvégiától Törökországig és Grúziától Portugáliáig.  

Pásztor István kiemelte, Damir Zobenica újraválasztása kivételes személyes és szakmai siker, egyben nagy elismerés Vajdaságnak. Hozzátette, Vajdaság az utóbbi mintegy 10 évben az Európai Régiók Közgyűlésének egyik legaktívabb és legsikeresebb tagja. Zobenica alelnöknek, mint kezdeményezőnek van a legnagyobb érdeme a rendkívül sikeres Regionális Üzleti Fórum megszervezésében, melyet az Európai Régiók Közgyűlésével együttműködve az idén már hatodszor tartottak meg Újvidéken.

Pásztor István arra is rámutatott, hogy Vajdaság már két évtizede él azzal a lehetőséggel, hogy más európai régiókkal együtt részt vegyen az európai regionális politika alakításában, együttműködjön már európai régiókkal, erősítse a saját, valamint az egész ország pozícióját, és megismertesse Vajdaságot, valamint Szerbiát. 

Forrás: Közlemény, Magyar Szó

Fotók: Tartományi Képviselőház sajtóirodája

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..