home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
DR BRS X Király Viktor: Tűzvarázsló
Zvekán Péter
2019.05.03.
LXXIV. évf. 17. szám
DR BRS X Király Viktor: Tűzvarázsló

Húha, mit tettek már megint! Feldolgozták a Demjén Ferenc (V’Moto-Rock) által elénekelt Tűzvarázsló című dalt.

Bevallom, nem vagyok nagy rajongója a remake-eknek, így számomra ez is egy kicsit fura lett a következő okok miatt: A DR BRS és Király Viktor-féle Tűzvarázsló az eredeti dalból csak a refrén dallamát meg szövegét tartotta meg. Minden más, a hangszerelés és a verse szövege is teljesen új. Ezért sosem értettem, hogy ha valaki veszi a fáradságot, hogy szinte egy vadiúj számot alkosson, akkor éppen a refrénnél fogy el a kreativitása?! Nem értem, ettől függetlenül sokan választják ezt az utat. Nem akarok senkit sem ijesztgetni, nem lett rossz a végeredmény, csak egy kicsit fura a koncepció.

Az egészért DR BRS (Doktor Béres) a felelős, aki elég komolyan megrengette a magyarországi zenepiacot akkor, amikor ötlete alapján megjelent a Hol van az a lány újragondolt változata. Akkor az eredeti Fekete Vonat-tagok mellé bevették a Halott Pénz-es srácokat, és a végeredményre idáig több mint 26 millióan voltak kíváncsiak a YouTube-on, ami magyar viszonylatban igen szép teljesítmény. Gondolom, ezen a sikeren felbuzdulva döntött úgy, hogy feléleszt még egy régi slágert. Hozzáteszem, a Tűzvarázsló lényegesen jobban szét lett szedve az eredetihez képest, mint a Hol van az a lány
 


A dal születéséről DR BRS a következőket nyilatkozta a Magneotonnak: „Viktorral régóta ismerjük már egymást, ha jól emlékszem, úgy tizenöt éve Linda, a testvére mutatott be bennünket egymásnak. Régóta szerettem volna közös zenét készíteni vele, és a V’Moto-Rock számánál éreztem azt, hogy: na ez az! Ez az ő hangjával csodálatos lesz.” Majd így folytatta: „Az eredeti szerzők szerencsére nagyon nyitottak voltak, ennek különösen örültünk, annak meg főleg, hogy hallva az átdolgozást áldásukat is adták, ez nagyon megtisztelő.”

S ahogyan az lenni szokott, aki manapság azon gondolkodik, hogy kiadna egy dalt, annak bizony azzal is számolnia kell, hogy egy igazi klip nélkül nem igazán tud nagyot ütni. Főleg, ha figyelembe vesszük, hogy az összes nálunk használt közösségi platform közül a YouTube a legnépszerűbb. Szóval készítettek egy olyan klipet, amely képvilágában a ’80-as éveket idézi meg. Van itt minden a neonruháktól kezdve a feltűnő mintákon át egészen a melegítőnadrágokig.

A videóról Viktor a következőket nyilatkozta a Magneotonnak: „Maratoni forgatás volt, a tizennégy órát is meghaladta, a végén pedig már nemcsak a fáradtság, hanem a hideg is gondot okozott, de ez persze nem látszik a felvételeken.” Majd így folytatta: „A klipben két bandát alkotunk, profi táncosok — tényleg zseniálisak voltak, eszméletlen breakszólókat nyomtak — állnak a hátunk mögött, a csapatok pedig egy táncpárbajjal próbálják kivívni az elismerést, de egy botlás mindent felborít, a végén pedig jön a csattanó, de az már legyen meglepetés.”

A videó 2019. március 26-án került fel a YouTube-ra, ez idő alatt valamivel több mint félmillióan voltak rá kíváncsiak. Ez nyilván még nagyon kevés idő ahhoz, hogy levonjuk a konzekvenciákat, de az biztos, hogy ez az újragondolt Tűzvarázsló érdekes színfoltja a jelenlegi kínálatnak. A rádiók már elkezdték játszani, és még csak most fog kiderülni, hogy milyen lesz a fogadtatása a hallgatók körében. Ha túlél néhány hónapot, akkor akár a nyár egyik slágere is lehet, ehhez azonban még sokat kell bizonyítania.


Nyitókép: Szeretlekmagyarorszag.hu

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..