home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
DJ-k és szimfonikusok Szabadkán
Tóth Imre
2015.12.20.
LXX. évf. 50. szám
DJ-k és szimfonikusok Szabadkán

A Szabadkai Filharmónia hagyományos hangversenye és lemezlovasok fellépése búcsúztatja a 2015. évet

December 21-étől árusítják a belépőjegyeket a Szabadkai Filharmónia újévi hangversenyére, melyet a városháza dísztermében tartanak meg 30-án, 20 órakor. A városháza épületében található emléktárgyboltban megvásárolható belépő ára 2000 dinár.

Az idei hangversenyen két szólistát hallhat a közönség: Tanja Obrenović mezzoszoprán Belgrádból, Dobrotka Szilvia szoprán pedig Miskolcról érkezik. A karmesteri pálca ez alkalommal is maestro Stanko Jovanović (Belgrád) kezében lesz.

Tanja Obrenović az Újvidéki Művészeti Akadémián szerzett oklevelet, Vitkayné Kovács Vera növendékeként. Az európai hírnévnek örvendő művésznő előadását több kontinens közönsége hallhatta már, a magyar és a szerb állami televíziók zenekarával is készített lemezfelvételt. A Szabadkai Filharmónia újévi hangversenyén ifj. Johann Strauss Bécsi vér című operettjéből egy áriát, valamint a dél-amerikai Pablo Sorozábal La Tabernera Del Puerto című dalát adja elő.

Dobrotka Szilvia zentai származású, a Szabadkai Zeneiskola növendéke volt, a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karán szerzett oklevelet Andrejcsik István osztályában. Szerbián és Magyarországon kívül Hollandiában és Spanyolországban is koncertezett, 2009-ben Richard Wagner-ösztöndíjat nyert. Előadásában Lehár Ferenc Cigányszerelem című operettjéből a Messze a nagy erdő című áriát és Pietro Mascagni Parasztbecsület című operájából Santuzza áriáját énekli. Ez utóbbi operából a Szabadkai Filharmónia más zenekari részeket is előad majd a hangversenyen.

A közönség Csajkovszkij, Brahms, Bizet, Delibes, Verdi és Strauss művei mellett ifj. Kucsera Géza feldolgozásait is hallhatja: például Nino Rottának az Amarcord és a Keresztapa című filmekhez írt zenei betétjeit.

Az idén sem marad el az újévvárás Szabadka főterén. December 31-én, 22 órától hajnali 2 óráig az AS FM Rádió három közismert lemezlovasa, DJ Conte, DJ Groover és DJ Noise elektronikus zenével szórakoztatja a közönséget. Éjfélkor hagyományosan felcsendül a bécsi keringő, és tűzijáték is lesz, mely sokkal hosszabb ideig fog tartani, mint a korábbi években — ígérik a szervezők.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..