home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Czirok Attila az új elnök
Kónya-Kovács Otília
2013.01.16.
LXVII. évf. 3. szám
Czirok Attila az új elnök

A muzslyai Sziveri János Művészeti Színpad tagsága tisztújító közgyűlést tartott. A jelenlévők beszámolót hallhattak az elmúlt év eseményeiről, illetve a jövőre vonatkozó tervekről. A közgyűlés úgy döntött, hogy az elkövetkező két évre Czirok Attilát bízza meg az elnöki teendőkkel, az alelnöki tisztséget Kovács Jolánka tölti be.

Mivel a Bánáti Újság rendszeresen beszámolt a Sziveri Színpad rendezvényeiről, most csak a tervekből emelünk ki néhány mozzanatot. Az idei év első rendezvényét a szerelem napja alkalmából tartják meg, március végén pedig a Színpad fennállásának 20. évfordulója alkalmából jubileumi Sziveri-emléknapot rendeznek. Az idén sem hagyják ki a költészet napját, a KMV-n pedig átadják a Sikoly-különdíjat. Májusban az iszlám és a keresztény vallás közötti párhuzam lesz a témája az egyik összejövetelnek, Sáfrány Attila valláskutató részvételével pedig arab költészeti estre is várják a közönséget. Június hónapra a Priče iz Keglovićeve ulice című kötet bemutatóját tervezik. A rendezvényre a szenttamási Gion Nándor Emlékház és a szenttamási önkormányzat által tavaly meghirdetett műfordítói pályázat anyagát, vagyis Gion Nándor-novellákat mutatnak be szerb nyelven. A Sikoly irodalmi és művészeti folyóirat szerzőinek találkozóját októberben szeretnék létrehozni, novemberben pedig a fiatalon elhunyt Színpad-tagokról, Rácz Lászlóról, Tóth Béláról és Gyémánt Tiborról emlékeznek meg, a tervek szerint irodalmi, képzőművészeti, zenés esttel.
 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..