home 2024. július 18., Frigyes napja
Online előfizetés
Csomózott csodák
Tóth Lívia
2024.05.21.
LXXIX. évf. 20. szám
Csomózott csodák

A makramézás már az ókori időkben is fellelhető volt számos népnél, és ma is közkedvelt kézműves-kismesterség. A csomózás művészete átível az időn, a határokon, és mindig képes megújulni, és inspirálni azokat, akik foglalkoznak vele. Ez történt Felsőhegyen is, ahol a lelkes csoport befejezte a szakköri programot, és kiállításon mutatta be az elkészült alkotásokat.

Fajka Flórián az ünnepélyes megnyitón Ajtai Béláné Amint én szeretlek titeket című versét mondta el, Pap Ági és Tóth Lili mesében mutatta be, milyen az Okos lány. A helyi Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola elsős tanulói pünkösdölővel örvendeztették meg a jelenlévőket. A fellépőket Csonti Melinda tanítónő készítette fel.

A Felsőhegyi Könyvtár Kör a Nemzeti Művelődési Intézet szakköri programjában vett részt. Vajdaságban a magyarkanizsai Felnőttképzők Regionális Hálózata — Ferha koordinálja a csoportokat. Képviseletében Muhi Zsuzsanna köszöntötte az egybegyűlteket, és rámutatott a régi kézművesmesterségek fontosságára és közösségépítő szerepére.

A Felsőhegyi Könyvtár Kör Civil Szervezet makramészakkörének kiállítása június 3-áig látogatható, a helyi fiókkönyvtár nyitvatartási idejében.


Fotók forrása: A Könyvtár Kör Facebook-oldala és Szarvák Anikó 

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..