home 2024. május 01., Fülöp napja
Online előfizetés
Csökkent az érdeklődés a négyéves szakok iránt
2022.07.17.
LXXVII. évf. 28. szám
Csökkent az érdeklődés a négyéves szakok iránt

Véget ért a középiskolai jelentkezési időszak. Magyarkanizsán is népszerű és vonzó szakok közül választhattak a diákok, ennek ellenére a férőhelyek nagy része nem telt be. Meglepően nagy volt viszont az érdeklődés a hároméves szakmunkásképzők iránt.

— Ami az első körös jelentkezéseket illeti, mondhatni, az egyik szemünk nevet, a másik sír, egy kicsit elégedettek vagyunk, egy kicsit elégedetlenek is, mert ami az új szakunkat, a hároméves képzést illeti, a gépjárműszerelői szakot, arra 22 diák jelentkezett első körben, és ez szép eredménynek számít — mondta Sterbik Ildikó, a helyi mezőgazdasági és műszaki iskolaközpont igazgatója. — A négyéves képzésen a mezőgazdasági technikusoknál 14 diák jelentkezett első körben. Ez viszonylag jó eredmény, mert a tavalyi évben is 14-en voltak. Ami meglepetés számunkra, az a számítógépes szerkesztői szak, a gépésztechnikusok, mert ez nagyon népszerű volt az utóbbi években, most viszont csak 10 diák jelentkezett, és nem tudjuk, mi az oka ennek a visszaesésnek. Tisztában vagyunk vele, hogy minden évben csökken a nyolcadikos végzős diákoknak a száma, és minden iskola küzd a tanulókért. Igyekszünk vonzó és népszerű szakokat kitalálni, akkreditálni számukra. Úgy tűnik, hogy szükségünk lesz újabb hároméves szakra, mert azok iránt egyre nagyobb az érdeklődés. Manapság a jó szakma sokat ér, és egyre több diák orientálódik a hároméves képzés irányába. A mezőgazdaság területén kellene lépnünk, illetve a lányoknak is jó lenne találni valamit, mert nekik keveset tudunk jelen pillanatban fölajánlani.

Az igazgatónő elmondta, remélik, a második iratkozási körben még lesznek érdeklődők, de augusztusban, illetve szeptemberben is várják a jelentkező diákokat.

(Magyarkanizsa Önkormányzatának Sajtószolgálata)


Sterbik Ildikó

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..