home 2024. május 19., Ivó napja
Online előfizetés
Csökkent a Vajdaságban regisztrált koronavírusos esetek száma
2021.01.18.
LXXVI. évf. 2. szám
Csökkent a Vajdaságban regisztrált koronavírusos esetek száma

A Vajdasági Közegészségügyi Intézet legfrissebb adatai szerint az elmúlt egy napban 181 személy koronavírustesztje lett pozitív, ez a szám korábban 291 volt.

A legtöbb fertőzöttet Újvidéken regisztrálták, szám szerint 27-et. A tartományban egyébként 13.250 aktív beteget tartanak nyilván. Újvidéken 3315, Nagybecskereken 1100 felett, a többi községben pedig 1000 alatt van a koronavírussal fertőzött személyek száma.

Biztonságosnak tartja a Szerbiában eddig jóváhagyott koronavírus elleni védőoltásokat Srđa Janković. Az immunológus a Szerbiai RTV híradójában azt mondta, hogy a válságstáb holnapi ülésén a jelenlegi járványhelyzet elemzése a cél, és csak ezután döntik el, hogy változtatni kell-e az eddigi intézkedéseken. Szerinte a vírus új altípusa esetében nincs bizonyíték arra, hogy súlyosabb klinikai képet produkálna, viszont gyorsabban terjed.

Az immunológus azt üzente, bármennyire is fontos a védőoltás, az érintkezések elkerülése és a maszkviselés továbbra is a legfontosabb. Mint mondta, minden jóváhagyott oltóanyagot ellenőriztek, és a tesztek megmutatták, hogy ezek hatékonyak. Egyelőre a várandós kismamáknak és azoknak a nőknek, akik gyermekvállalást terveznek, nem javasolt a vakcina felvétele a szív- és érrendszeri, valamint a daganatos betegségekben szenvedőknek pedig konzultálniuk kell kezelőorvosukkal.

(Forrás: izjzv.org.rs)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..