home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Csökken a listaállításhoz szükséges aláírások száma
(Tha)
2023.10.05.
LXXVIII. évf. 40. szám
Csökken a listaállításhoz szükséges aláírások száma

A Tartományi Képviselőház ülésén az első napirendi pont a tartományi képviselők megválasztásáról szóló határozat módosítására vonatkozott. Ami az általános feltételeket illeti, továbbra is háromszázalékos lesz a parlamenti küszöb, és érvényben marad az 1,35-ös választási szorzó is a nemzeti kisebbségi indulók esetében.

A szabályok közé felvették azt is, hogy a listavezetőnek nem kötelező vajdasági tartózkodási hellyel rendelkező személynek lennie, valamint a polgárok csoportjai és a politikai pártok nem indulhatnak szövetségben a választásokon.


Fotó: Pannon RTV 

Csökkent a listaállításhoz szükséges aláírások száma is. Mostantól a vajdasági listaállításhoz hatezer helyett négyezer hitelesített aláírásra van szükség, kisebbségi listán pedig kétezerre az eddigi háromezer helyett.

A választások levezetésének szempontjából lényeges módosítás, hogy nincsenek többé a Köztársasági Választási Bizottság által meghatározott munkacsoportok, hanem minden hatáskör átkerült a helyi választási bizottságokhoz.

A Tartományi Képviselőház ülésén nem hangzott el konkrét információ arról, lesznek-e előrehozott választások decemberben, illetve, ha lesznek, akkor milyen szinten.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..