Csóka községben lezajlottak a helyi közösségi választások
2021.05.24.
LXXVI. évf. 20. szám
Csóka községben lezajlottak a helyi közösségi választások

Május 23-án vasárnap az észak-bánáti község településein: Csókán 15, Padén és Tiszaszentmiklóson 13, Hódegyházán 11, Szanádon 9, Feketetón és Kanizsamonostoron együttesen 9, valamint Egyházaskéren 5 tagot választottak meg a helyi közösség tanácsába.  A községben élő 9094 szavazópolgár közül információink szerint 3879-en szavaztak, ami 42,7 százalékos részvételi arányt jelent. Legtöbben Hódegyháza (67, 2%) és Feketetó – Kanizsamonostor (58%) helyi közösségek területén, legkevesebben pedig Csókán (42,2%) járultak az urnák elé,  Szanádról még nem érkeztek meg az adatok.

Csókán, a Csókaiak Csókáért – Kobrehel Éva, elnevezésű, vagyis a Vajdasági Magyar Szövetség választási listájára a három szavazóhelyen összesen 725-en szavaztak, míg a Gyorsabb, Erősebb, Jobb Csókáért – Zorica Ilijašev nevű, a Szerb Haladó Párt listájára 691-en.

Feketetó és Kanizsamonostor helyi közösségben a haladók Gyorsabb, Erősebb, Jobb Kanizsamonostorért és Feketetóért – Jovanka Nikolić listájára szavaztak többen (116), míg a A Falvainkért együtt – Ábrahám Ildikó lista képviselőire 108-an voksoltak.

Egyházaskéren a Vajdasági magyar párt, vagyis a Közösen egymásért! – Varga Ákos lista tagjai lesznek többségben a helyi közösség tanácsában, rájuk ugyanis 62-en szavaztak, míg a Gyorsabb, Erősebb, Jobb Egyházaskérért – Siniša Kajgana neve által fémjelezett lista mindössze 29 szavazatot könyvelhet el.

Hódegyházán a Gyorsabb, Erősebb, Jobb Hódegyházáért – Kis Zsolt lista 224 szavazattal a többséget képezi majd a helyi közösségben, míg a A Jövőt Hódegyházának – Szokol Csaba lista 77 szavazatot szerzett. Hódegyházán egy harmadik lista is indult Polgárok csoportja – Lajkó József elnevezéssel, amelyik 45 szavazatot szerzett, így egy személlyel ők is bekerülnek a helyi közösség tanácsába.

Tiszaszentmiklóson a Gyorsabb, Erősebb, Jobb Tiszaszentmiklósért – Denis Čonić listára 602-en voksoltak, míg az Együtt Tiszaszentmiklósért – Tóth Albert listára mindössze 195-en.

Padén a Gyorsabb, Erősebb, Jobb Padéért – Nagy Tibor listára 461-en, a Változást, jövőt Padénak! – Ripczó Krisztián listára pedig kereken 413-an voksoltak. 

(Forrás: Magyar Szó)

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Községeink Életéből rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!
E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..