home 2024. február 27., Edina napja
Online előfizetés
Csodavárás advent idejében
Martinek Imre
2023.12.11.
LXXVIII. évf. 49. szám
Csodavárás advent idejében

Álom havának második szombatján (december 9-én) tartották meg Torontálvásárhelyen a Dél-bánáti Betlehemes és Karácsonyi Szokások sorrendben XXVI. Találkozóját.

Invokáció:
Ezen a földön mindannyian látogatók vagyunk, ha elmegyünk, magunk után, ki tudja, mit hagyunk. Tanítsuk meg gyermekeinknek a szeretet dalát. Ahány ember, annyiféle csodálatos világ” (Bródy János).

Pusztán számadatokban figyelve mindez tizenegy fellépői csoportot jelentett, melynek résztvevői helyből, illetve Versecről, Sándoregyházáról, Székelykevéről, Ürményházáról, Hertelendyfalváról, Keveváráról és Pancsováról érkeztek. Az immáron kiemelt országos jelentőséggel bíró, vándor jellegű rendezvénynek ezúttal a falu általános iskolájának tornaterme adott befogadó helyszínt. A régió hagyományőrzőinek téli találkozója megvalósulását az MNT, a tartományi művelődési titkárság, valamint Antalfalva Község Önkormányzata támogatta.

Egyelőre meséljenek a fotók. Reményeink szerint hamarosan bővebb szöveges beszámolóval is jelentkezünk.  

Fényképezte: Martinek Imre

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..