home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Csilingelő Ezüstcsengő
KEIPER Kornélia
2014.11.05.
LXIX. évf. 45. szám
Csilingelő Ezüstcsengő

Immár huszadik alkalommal tartották meg az Ezüstcsengőt, az ifjúsági és gyermekkórusok fesztiválját. Az októberi rendezvény házigazdája Mohol volt. Nyolc csapat jelezte részvételi szándékát, a kisorosziak azonban versenyen kívül léptek közönség elé.

Az ünnepélyes bevonulás után ft. Szakály József atya üdvözölte a jelenlevőket, és bemutatta a részvevőket: Muzslya, Óbecse, Doroszló, Nagykikinda, Temerin, Szentmihály, valamint Ada—Mohol kórusát. A verseny nehéz feladat elé állította a Guzsvány Izabella operaénekesnő, énektanár, Msgr. Miócs József és ft. Szakály József szabadkai plébános, Gajdos László, az Ébredés keresztény könnyűzenei zenekar vezetője, illetve Gajdos Béla tornyosi kántor alkotta bírálóbizottságot.

Amíg a kötelező, illetve a szabadon választott dal előadása után a zsűritagok és a karnagyok, kórusvezetők visszavonultak, hogy értékeljék, osztályozzák a hallottakat, addig a gyerekek barátkoztak. Ebéd után a Polion kórus — mely az első Ezüstcsengőn is részt vett — koncertjét élvezhette a közönség.

A végleges sorrend a kötelező dal tolmácsolása alapján alakult ki. Ennek értelmében harmadik helyezett a doroszlói Emericus Scola, második az óbecsei Belvárosi Kórus lett, az első hely pedig a nagykikindai Fülemüle kórust illette meg. Gajdos László zsűritag, az egyházmegyei zenetábor szervezője jóvoltából a doroszlói zenetáborba a Temerini Kórus kapott meghívást. A szervezőknek hála minden fellépő oklevelet és egy szép, csengő alakú képet is átvehetett.

Szakály atya köszönetet mondott mindazoknak, akik nélkül nem jöhetett volna létre a rendezvény. Többek között Mohol plébánosának, Mester Dániel atyának, aki rendelkezésre bocsátotta a templomot és a plébániát, Kecskés Ibolyának, a helyi fő szervezőnek, valamint a település pékségének, mely az ingyenebédről gondoskodott.

A napot az Ébredés zenekar rövid koncertje zárta, mely során a gyerekek vidáman énekelték az ismerős dalokat.

A rendezvény a Magyar Nemzeti Tanács támogatásával jött létre.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..