home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Csíkos Zsuzsa kapta a Napleány-díjat
2014.03.05.
LXIX. évf. 10. szám

A VMÚE is odaítélte elismeréseit — A Napleány-díj kuratóriuma több évtizedes értékes újságírói és szerkesztői munkájának elismeréséül az idén Csíkos Zsuzsát, az Újvidéki Rádió nyugalmazott szerkesztőjét részesítette elismerésben. A legrangosabb vajdasági magyar újságírói díjat tizenegyedik alkalommal adják át.


Pannon Reggeli műsorvezetői

A 2003. október 22-én alapított Napleány-díjat 2004-től ítélik oda azoknak a magyar újságíróknak, akik riportjaikkal, cikkeikkel, publicisztikai jellegű írásaikkal a nyomtatott és az elektronikus sajtóban vagy a világhálón hozzájárulnak a délvidéki magyarság minőségi tájékoztatásához, és a magyar közösség életével, gondjaival foglalkozó írásaikkal segítik a magyarság megmaradását. A Napleány-díjat a Szerb Köztársaság területén élő újságírók, szerkesztők és sajtómunkások kaphatják meg. A kuratórium tagjai: dr. Dévavári Zoltán elnök, Hajvert Ákos, Kabók Erika, Németh István és Tóth Lívia.

Csíkos Zsuzsa Varga Horgosi Ildikó Fodor István Gyurkovics Virág Kónya-Kovács Otília

A Vajdasági Magyar Újságírók Egyesületének elnöksége a szervezet szakmai díjait negyedik alkalommal ítélte oda. Írott sajtó kategóriában Fodor Istvánt, a Magyar Szó újságíróját jutalmazták, az elektronikus sajtó kategóriában pedig a szabadkai Pannon Rádió Pannon Reggeli című műsora kapta meg az elismerést. A VMÚE elnöksége a pályakezdők közül Gyurkovics Virágot, a Hét Nap újságíróját, a szórványban tevékenykedő kollégák köréből pedig Kónya-Kovács Otíliát, az Újvidéki Rádió és Televízió, a Bánáti Újság és a Vajdaság Ma közép-bánáti munkatársát jutalmazta. Az életműdíjat Varga Horgosi Ildikó, a Hét Nap hetilap nyugdíjba vonult lektora érdemelte ki.

A díjátadó ünnepséget március 7-én tartják meg Szabadkán, a Kosztolányi Dezső Színházban. Az eseményt, melyen a Napleány-díjat és a VMÚE szakmai elismeréseit adják át, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség, a Napleány-díj Kuratóriuma és a Vajdasági Magyar Újságírók Egyesülete szervezi.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..