home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Csikidám az Akusztik Legendák színpadán
MTVA
2021.04.30.
LXXVI. évf. 17. szám
Csikidám az Akusztik Legendák színpadán

Az Akusztik Legendák következő fellépője az örökifjú Szikora Róbert és az R-GO. A műsor különleges zenei utazásra invitálja a Csikidám stílus rajongóit. A házibulik elmaradhatatlan slágereit a Petőfi Rádió május 2-án 22.00-től és az M2 Petőfi TV május 3-án 22.10-től sugározza.

Az M2 Petőfi TV Akusztik Legendák című műsorában a legnagyobb hazai sztárok lépnek fel. Szikora Róbert előadóművészként több mint ötven éve meghatározó alakja a magyar könnyűzenei életnek. A zenész a Hungária együttesben tett szert országos ismertségre. 1982-ben alapította meg az R-GO-t, amely azóta is hazánk egyik legnépszerűbb zenekara. A jellegzetes attribútumok – mint a szafari-kalap vagy a pálmafa jelvények – egybeforrtak a zenekar nevével. Hogy a szafari hangulat mellett mi az R-GO sikerének titka, az énekes-frontember úgy fogalmazott: Komolyan venni magunkat, azokat a talentumokat, amiket kaptunk és a teljes életünket annak szentelni, amit csinálunk, a zenének.”

Szikora Róbert és a Gidák az Akusztik Legendák színpadán (fotó: MTVA\Zih Zsolt)

Az EmeRTon-díjas énekes a fellépési lehetőség kapcsán elmondta, hogy „Közönség nélkül koncertezni a legnehezebb műfaj”, majd kapva az alkalmon, üzent a rajongóknak is: "Tartsatok ki a Csikidám mellett, mert jövünk!” A zenekar akusztikus verzióban is valódi zenei csemegét és színpompás vizuális élményt ígér. A koncertfelvételen a legnagyobb slágerek mellett, mint a Létezem vagy a Bombázó, elhangzik Szikora Róbert és Tóth Andi főváros ihlette közös dala is, a Budapest fölött a nap ma újra kisütött. A repertoár kapcsán a Csikidám stílus hazai megteremtője elárulta egyik személyes kedvencét: Próbáltalak 100x is elfeledni. „A 2002-es szerzemény, ha az R-GO első korszakában született volna, ugyanolyan sikeres lenne, mint a Szeretlek is meg nem is” – vélekedett. A generációkat összekötő, örökzöld dallamok garantáltan magával ragadják a Petőfi Rádió, valamint az M2 Petőfi TV közönségét is. Az akusztik koncert vasárnap 22.00-kor hallható rádióadásban, hétfőn 22.10-kor pedig megtekinthető a tévéképernyőn.

Az Akusztik Legendákban az A38 színpadán olyan ikonikus zenészek léptek már fel, mint Charlie, Demjén Ferenc, Karácsony James, Nagy Feró és a Beatrice, Pataki Attila és az Edda. A legnagyobbak sorából nem hiányozhat Szikora Róbert és az R-GO sem, akik közel 40 éves fennállásuk óta töretlen népszerűségnek örvendenek. A műsor eddigi adásai visszanézhetők az M2 Petőfi TV Youtube csatornáján. Érdemes követni a petofilive.hu-t a legfrissebb koncert információkért és érdekességekért.

Akusztik Legendák – Szikora Róbert és az R-GO zenekar május 2-án 22.00-kor a Petőfi Rádióban és május 3-án 22.10-kor az M2 Petőfi TV-n!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..