home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Csere- és tizenegyesrulett...
Tóth Tibor
2014.07.06.
LXIX. évf. 27. szám
Csere- és tizenegyesrulett...

Negyeddöntő: Hollandia–Costa Rica 0:0, tizenegyesekkel 4:3

Negyeddöntő

Hollandia–Costa Rica 0:0, tizenegyesekkel 4:3

Salvador, Arena Fonte Nova, 51 179 néző, vezetteIrmatov (üzbég).

A tizenegyesek értékesítői: Van Persie, Robben, Sneijder, Kuyt, illetve Borges, González, Bolanos.

Hollandia: Cillessen (Krul) – De Vrij, Vlaar, Martins Indi (Huntelaar) – Kuyt, Wijnaldum, Sneijder, Blind – Robben, Van Persie, Depay (Lens).

Costa Rica: K. Navas – G. González, Umana, Acosta, Gamboa (Myrie) – J. Díaz, Borges – Tejeda (Cubero), Ruiz, Bolanos – J. Campbell (Urena).

Az állandó mezőnyfölény és a három kapufa sem volt elegendő a hollandoknak, hogy 120 perc alatt két vállra fektessék, a kiválóan védekező közép-amerikai együttest. A mérkőzés nagy részében nem túl látványos, de taktikus játékot láthattunk, a hollandok a magas labdabirtoklási arány ellenére, sem rontottak neki ellenfelüknek. Az utolsó tíz percben kissé felpörögtek az események, előbb Sneijder szabadrúgása csattant a kapufán, majd Van Persie közeli lövését védte Navas. Pár perccel később Van Persie rúgott lyukat az ötösön belül, majd lövése a gólvonalon álló Tejedáról a felső lécre pattant, és Vlaar lábáról az alapvonal mögé került. A hosszabbítás végén, három perccel a 120 perc letelte előtt, hatalmas lehetőséget szalasztott el Costa Rica: Urena megforgatta emberét, de lövését Cillessen bravúrral védte. Egy perccel később Sneijder távoli lövése megremegtette a felső lécet. A 121. percben Louis Van Gaal meglepetésre lecserélte kapusát, Cillessent és helyére Krult hozta be. Tudta a holland kapitány mit csinál, ugyanis a Newcastle kapusa mindegyik Costa Rica-i büntető alkalmával jó irányba mozdult, Riuz és Umana lövését hárítani is tudta, így Hollandiát bejuttatta a legjobb négy közé. Az elődöntőben a narancsmezesek Argentínával találkoznak.

Olvassa el ezt is: Foci-vb – csoportok, menetrend, eredmények

A nyitókép Szalai Attila karikatúrája

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..