home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Cselekvőképes fiatalok
Tóth Tibor
2021.04.20.
LXXVI. évf. 15. szám
Cselekvőképes fiatalok

2016-ban Hajdújáráson Green Army néven szurkolói csoport alakult, mely egy év után beszüntette tevékenységét. Az idén márciusban néhány helyi és környékbeli fiatal, Kmec Andornak, a helybeli Vinogradar Labdarúgóklub utánpótlásedzőjének kezdeményezésére a 2000 lelket számláló településen ifjúsági szervezetet alapított, mely ugyancsak a Green Army nevet viseli. Az egyesületben teljesen új arcok jelentek meg, a GA szakított szurkolói múltjával. A Green Army Ifjúsági Szervezet elnöki tisztét Káposzta Tamás tölti be, aki évekkel ezelőtt a Vinogradarban focizott, jelenleg pedig a magyarországi Bordány együttesét erősíti.

A civil szervezet létrejöttét kedvezően fogadták, Hajdújárás Helyi Közössége támogatásáról biztosította a sokoldalú, lendületes csoportot, melyet helyi, palicsi, ludasi és királyhalmi fiatalok alkotnak. Célja a környékbeli fiatalok szerveződésének erősítése, minél több program megrendezése számukra, munka- és falutakarítási akciók szervezése.


Káposzta Tamás (a szerző felvétele)

— Rengeteg fiatal elhagyja az országot, sokan egyáltalán nem is gondolkodnak az itthon maradáson, azonnal a külföld lebeg a szemük előtt. A külföldre készülődő fiataloknak próbálunk utat mutatni, hogy itthon is lehet élni, és érdemes maradni. Mi itthon tervezzük a jövőnket, és szeretnénk megmutatni a kortársainknak, hogy itthon is lehet jó dolgokat csinálni. A fiatalokat jó lenne kiszakítani otthonról, hogy ne csak a számítógép előtt üljenek, hanem mozduljanak ki, éljenek szociális életet, barátkozzanak, találkozzanak egymással. A mai fiatalok többségére a tétlenség jellemző. Mi vagyunk a következő generáció, mely átveszi az irányítást, én viszont nem érzem a fiatalokban az erőt, hogy erre képesek lennének. Hiányzik belőlük a tenni akarás, persze, kivételek azért akadnak — mondta Káposzta Tamás elnök, hozzátéve, hogy folyamatosan a tagság bővítésén fáradoznak.


Az ifjúsági szervezet tagjai elsőként a hajdújárási labdarúgópálya környékét tették rendbe (a Green Army Ifjúsági Szervezet felvétele)

Az ifjúsági szervezet március elején egy munkaakcióval kezdte tevékenységét. A lelkes fiatalok a hajdújárási öregfiúkkal karöltve feltakarították a labdarúgópálya környékét, a pálya mellett húzódó gyalogjárdát, szemeteskosarakat helyeztek ki, a kapukat rendbe tették, befestették, megjavították. Április 16-a és 18-a között Szabadkán a Logiscool társszervezésében E-sport-bajnokságot rendeznek, melyre 32-en jelentkezhetnek a Green Army elérhetőségein. A tét nem kicsi, hiszen a végső győztes pénzjutalomban részesül, a 2. és a 3. helyezett pedig játékkiegészítőket (egér, fejhallgató és egyéb) kap. A későbbiekben sporteseményeket szerveznének, valamint szeretnének kapcsolatba lépni a helyi civil és a környékbeli ifjúsági szervezetekkel is.

A Green Army Ifjúsági Szervezet várja a cselekvésre kész fiatalok jelentkezését, akik szívesen tennének közösségünk előremozdítása érdekében. A szervezet már elérhető a Facebookon, hamarosan pedig elkészül a Green Army Instagram- és weboldala is.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..