home 2024. május 19., Ivó napja
Online előfizetés
„Cselekvésre fordult az idő“
Martinek Imre
2017.10.20.
LXXII. évf. 42. szám
„Cselekvésre fordult az idő“

A reformáció 500. évfordulójának jegyében létrehívott, A reformáció gyermekei elnevezésű program délvidéki műsorsorozatán belül október 20-án Torontálvásárhelyen is bébocsáttatást nyert a kárpátaljai BorzsaVári népi, szinte családi zenekar.

A zenekar 2009-ben alakult, egy népzenei táborban. Céljuk az autentikus népzene megismertetése, megszerettetése, népszerűsítése Kárpátalján, főleg a gyerekek körében. Mezőváriban élnek, ahol az Isten szolgálatában állnak kántorokként, hitoktatóként, zenetanárként és természetesen diákként. Hiszik, hogy mindennek az Isten dicsőségét kell szolgálni, és ebben a hitvallásban művelik a népzenét is.
 
 
 
Ajánló: „A Reformáció Gyermekei Program azt hirdeti, hogy a jövő nemzedéke tőlünk függ, ne csak őseinkre legyünk büszkék, hogy református magyarok voltak, hanem a jövőben is legyenek, akik ezt elmondhatják magukról. A műsor címe arra utal, hogy cselekedni kell, és megmutatni a világnak azt, amiről mindenki csak beszél, amire mindenki vágyik. Megmaradásunk a felnövekvő generációban, a családban, a nagycsaládban van. Akkor lehetünk erősek, válhatunk nagy néppé, ha tele lesznek az óvodák, iskolák magyar házaspárok gyermekeivel. Erről teszek bizonyságot családommal akár alkalmas, vagy éppen alkalmatlan időben a zene, a művészet eszközeivel és az Isten igéjének erejével.“ (Kovács Sándor)
 
 
A Kovács Sándor (ének, gitár), Kovács Erika (ének), Kovács Abigél (ének és fuvola), Kovács Dániel (hegedű) és Kovács Tamás (nagybőgő és ének) felállású családi zenekar október 17-e és 22-e között járja a Vajdaságot, tizenkét települést érintve. Torontálvásárhelyre Zenta (református templom), Törökkanizsa (Branislav Nušić Könyvtár), Kishegyes (a helyi közösség tetőtere), Bácsfeketehegy (Kozma Lajos Könyvtár), Újvidék (az Apáczai Diákotthon fiúkollégiuma) és Nagybecskerek (református templom) helyszínek után érkeztek.
 
 
Szolgálatukat a késő délutáni órákban tartották meg a falu református templomában, ahonnan Hertelendyfalvára utaztak tovább. A Kovács család október 21-én először a magyarittabéi református templomban, a Bánáti Református Egyházmegye kórusainak idei találkozójának helyszínen lép fel, majd Pacséron (református templom) és végül Bácstopolyán (Topolya Község Múzeuma). Délvidéki szolgálattevő körútjuk vasárnap délelőtt zárul Szabadkán, a város református templomában (Zombori út 6.).
 
Az MNT védnökletével megvalósuló program szervezői minden kedves érdeklődőt szeretettel hívnak és várnak ezekre a helyszínekre is.
 
„Cselekvésre fordult az idő!” — hozták magukkal vendégeink az üzenetet. Tegyük meg hát ennek érdekében mi is a magunk aprócska lépéseit. Ne maradjunk veszteg odahaza!
 
Fotóink Torontálvásárhelyen készültek.
 
Írta és fényképezte: Martinek Imre
Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..