home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Csatornázási és aszfaltozási munkálatok Zentán
(Tha)
2021.07.08.
Csatornázási és aszfaltozási munkálatok Zentán

Zentán folytatódik a városrendezés, több mint harminc utcának készítették már el az aszfaltozásra vonatkozó tervdokumentációját. A tervek minden helyi közösségre kiterjednek, hiszen sokfelé hiányzik a szilárd útburkolat, több helyen a csatornarendszer is.

Jelenleg a Mikszáth Kálmán utcában folynak a munkálatok, amelynek az egyik szakasza már aszfaltozott.  Czegledi Rudolf polgármester a helyszínre látogatott, és tájékoztatta az újságírókat is.  

–Az önkormányzat több mint harminc utcára készítette el a felújítási tervdokumentációt, a munkálatokat pályázati forrásokból szeretnénk megvalósítani. Zentán még sok utca vár aszfaltozásra – legtöbb a Kertek Helyi Közösségben –, amelyek között vannak olyanok is, ahol még a csatornázás sem fejeződött be. Az eddigi munkálatokhoz az önkormányzat kölcsönt vett fel, melynek a törlesztése rövidesen lejár, így jövőre még intenzívebben tudjuk ezt a tevékenységet végezni – mondta Czegledi Rudolf.   

A munkálatok a Mikszáth Kálmán utcában valószínűleg augusztus végén fejeződnek be, majd a Berta István utca csatornázására kerül sor.

A jelenlegi projektumot tartományi támogatással valósítják meg, a kivitelezést a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság teljes egészében pénzeli, ami csaknem 9 millió dinárt jelent, az önkormányzat pedig a tervdokumentációt és az ellenőrzést biztosítja.

Fotók: Pannon RTV / Ürményi Frigyes

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..