home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Családnap Tornyoson
BAKOS Evelin
2013.07.17.
LXVIII. évf. 29. szám
Családnap Tornyoson

Hozd magaddal szüleidet, nagyszüleidet! — ezzel a mottóval szervezték meg Tornyoson június utolsó napján a Családnapot a környező településekről is érkező számos gyermek és felnőtt részvételével.

A kicsiket gazdag program, sok kézműves-foglalkozás várta. Magokat ragaszthattak papírra, papírgurigából virágot, csuhéból babákat készíthettek, a kisebbek köveket, gipszfigurákat is festhettek. Ez utóbbiakat árusítani fogják, a bevételből pedig a helyi óvoda számára vásárolnak új szőnyegeket. A legkisebbek is lefoglalhatták magukat: külön sátor alatt babázhattak, főzőcskézhettek és kirakós játékokkal is játszhattak társaikkal. Az ügyességfejlesztő játékokkal gyűjthettek fityinget, amit aztán légvárra, trambulinra vagy akár rodeóbikára is költhették. Kipróbálhatták magukat versmondásban, horgászatban, gólyalábon — jutalmuk szintén fitying volt. Az ügyesebb és a kitartóbak akár pólót is vásárolhattak a „pénz”-ükön. A legkisebbek falunéző kocsikázásra mehettek, a nagyobbak a lovaglást próbálhatták ki. A játékok közötti szünetekben a szervezők hamburgerrel és szörppel, illetve babbal kedveskedtek a gyerekeknek. Azok a 13 évesnél idősebb, bátor gyermekek, akik ki akarták próbálni a bikalovaglást, egy-egy jegyért keresztrejtvényt fejtettek, illetve detektívjátékot játszottak. A felnőtteknek sem kellett unatkozniuk: ők ügyességi vetélkedőkön és főzőversenyen vehettek részt. Kipróbálhatták a sítalpazást, a kötélhúzást és talicskázhattak is — mindezt a családi vetélkedő keretén belül. Az egészségügyi sátorban ápolónők tartottak előadást az egészséges életmód alapjairól, a szülőknek és nagyszülőknek pedig vérnyomás- és vércukorszint-mérést végeztek. A sportkedvelők zumbázhattak, és ezt a táncot azok is kipróbálhatták, akikhez nem áll nagyon közel ez a táncforma. A nap a hatalmas torta elfogyasztásával zárult, miközben a Kalamáris együttes szórakoztatta a közönséget.
A rendezvényt a Pannon Phoenix motoros klub szervezte meg az aktív közösségek számára kiírt nyertes pályázatnak hála és további 70 személy segítsége, támogatása révén. A költségeket az Európai Unió küldöttségének támogatásával a BCIS biztosította. A szervezők a fennmaradó pénzből faanyagot vásároltak, az ebből elkészült padokat pedig a tornyosi tűzoltólaktanyának adományozzák.
A családi rendezvényen több mint 350 gyermek és felnőtt vett részt, köztük a zentai Kéz a kézben alapítvány szociális gondozásban részesülő gyermekei is. Kicsik és nagyon egyaránt jól érezték magukat.
 

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..