home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Családias hangulatban
(T. T.)
2015.05.25.
LXX. évf. 20. szám
Családias hangulatban

Családias hangulat jellemezte a vasárnap Királyhalmon megtartott falunapot. Az ünnepi szentmise után a helybeli Civil Apple civil szervezet különféle ügyességi játékokat szervezett az általános iskolások számára a helyi focipályán. A II. Falunapi gyerekzsivaj kínálatában horgászás, zsákfutás, vízhordás és még sok más, ügyességet és kitartást igénylő feladat szerepelt. A fáradozás azonban meghozta gyümölcsét, a támogatóknak hála a játékok részvevői ajándékcsomaggal térhettek haza.

A bográcsfőző versenyre tizennyolc hazai és magyarországi (ásotthalmi, domaszéki) csapat nevezett be. A háromtagú zsűri hosszasan ízlelgette az elé tett, már illatával is csábító étkeket, végül a győzelmet a királyhalmi vadászoknak, a második helyet a magyarkanizsai Fehér Lórántnak és csapatának, a harmadik helyet pedig az ásotthalmiaknak ítélte oda.

A délután folyamán megtartott művelődési műsort — melyet a környező települések vezetőin kívül megtisztelt jelenlétével többek között Pásztor István, a VMSZ elnöke, Kern Imre államtitkár és Pál Károly, a VMSZ ügyvezető alelnöke is —, Katona Róbert, a királyhalmi helyi közösség elnöke nyitotta meg. Elsőként Horváth Mátyás Királyhalom múltja című könyvéből olvasott fel egy részletet, majd kiemelte, hogy a falu lakossága újra példát mutatott, hiszen összefogással sikerült megszervezniük ezt a szép napot.

— Mi, királyhalmiak egy nagy család vagyunk: együtt gondolkodunk, együtt cselekszünk. Vannak közöttünk fekete bárányok, de mi a kitaszítás helyett inkább magunkhoz öleljük és megpróbáljuk a helyes útra terelni őket. Az idén eddig csak két gyermek született a faluban, ez nagyon kevés. Döntésünk értelmében minden leendő gyermekszületés alkalmával előbb a helyi közösség épületét, majd a falu bejáratait jelző üdvözlőtáblát díszítjük ki az adott színű szalaggal, zászlóval. Így várjuk haza falunkba az újszülötteket és a szüleiket. A falunak 1978-ban 3500 lakosa volt, ma mindössze 1800-an vagyunk — mondta Katona.

A művelődési műsor további részében a helyi Petőfi Sándor ME és az általános iskola tanulói léptek színpadra, majd öt helybeli fiatal (Nagygyörgy Zsóka, Erdélyi Nimród, Varga Nikoletta, Teleki Ádám és Ördög Márk) a matematikában és a sportban elért kiváló eredményeiért dicsérő oklevelet vehetett át az elnöktől. A falunapot a kézműves– és a süteménykiállítás, valamint az a fényképtárlat tette teljessé, amely Királyhalom tanyáit és épületeit mutatta be Egykor és most címmel.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..