home 2024. május 05., Györgyi napja
Online előfizetés
Családi szabadegyetem magyarkanizsán — Jelentkezési felhívás
2023.04.13.
LXXVIII. évf. 15. szám
Családi szabadegyetem magyarkanizsán — Jelentkezési felhívás

A budapesti székhelyű KárpátHáló Egyesület a magyarországi Tempus Közalapítvány támogatásával ingyenes Családi Szabadegyetem ismeretterjesztő előadás-sorozatot hirdet a Magyarkanizsán és annak vonzáskörzetében élő magyar ajkú családok tagjainak.

A mintaprojekt célja a többgenerációs családi kapcsolatok erősítése, a hagyományok őrzése és átadása, a magyar nyelv őrzése, ápolása és a helyi magyar közösségek erősítése.

A Családi Szabadegyetem kurzusai kétórás ismeretterjesztő előadásokból és azokhoz kapcsolódó gyakorlati foglalkozásokból állnak. A kurzusokon a jelentkező családok tagjai – nagyszülők, szülők és a 6–14 éves gyermekek ‒ együtt vesznek részt, együtt végzik el a gyakorlatokat. Így a családi közös élmények révén megerősödnek a családban a kapcsolatok, és azonosan értelmezhetővé válnak a családi közösség számára hasznos új ismeretek.

A heti rendszerességgel tartott foglalkozáson a kurzusok az alábbi témakörökben nyújtanak hasznos ismereteket: mindennapi életünk minősége, digitális írástudás, internethasználat, egészséges életmód, a zene világa, egy kulturális program közös megtekintése.

Az ismeretterjesztő előadásokat és a gyakorlati foglalkozásokat az adott témában jártas, magasan képzett magyarországi és helyi szakemberek tartják. A Családi Szabadegyetem programját teljesítő résztvevők a KárpátHáló Egyesület oklevelét kapják meg az ünnepélyes záró rendezvényen.

A Családi Szabadegyetem foglalkozásainak helyszíne a magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény.

A foglalkozások 2023. május 20-a és június 23-a között kerülnek megtartásra, heti rendszerességgel, főként szombat délelőtti időszakban.

A jelentkezés feltétele: a magyar ajkú családok legalább két generációhoz tartozó, legalább három tagjának együttes jelentkezése.

A Családi Szabadegyetem programba a felvétel a jelentkezések sorrendjében történik, de előnyt élveznek azok a családok amelyekben a nagyszülők, a szülők és a gyerekek (legalább négy fő) együtt jelentkeznek.

A jelentkezési határidő 2023. április 30.

A részvétel előzetes iskolai végzettséghez nem kötött.

További információ és jelentkezés Búzás Hedvigtől kapható a 063/545-028-as telefonszámon vagy az edukacija@cnesa.rs ímélcímen.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..