home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Csaknem 400 napirendi pont
(K. R.)
2013.07.17.
LXVIII. évf. 29. szám
Csaknem 400 napirendi pont

Egy éve tölti be tisztségét Kern Sólya Mária, a városi képviselő-testület első elnök asszonya

Kern Sólya Mária, a városi képviselő-testület elnök asszonya lapunknak nyilatkozva tevékenységükről szólva kiemelte, hogy az elmúlt egy évben a testület elfogadta a nemzeti tanácsok pénzeléséről szóló határozatot, ezenkívül az intézmények határozatait összehangolták a kultúráról, valamint a nemzeti tanácsokról szóló törvénnyel. Szót emeltek a Szabadkai Rádió magánosítása ellen is, de a legfontosabb az, hogy a Vajdasági Magyar Szövetség indítványára sikerült megfékezni a belváros rombolását, megvédve ezzel Szabadka történelmi magját.
— Az elmúlt év rengeteg energiát igényelt, és talán ezért is mondhatom azt, hogy számomra nagyon gyorsan elmúlt ez az idő. A kinevezésem pillanatában tudtam, hogy ez egy hatalmas kihívás, s ennek megfelelően igyekeztem is mindig a legjobb tudásom szerint cselekedni. Az elmúlt 12 hónap során legalább 400 napirendi pont lett megvitatva a 12 rendes, illetve 2 rendkívüli ülésen. Ezek a teendők nagyon sok munkaórát felemésztettek, és nagy háttérmunkát igényeltek. Amit a képviselő-testület elnöki pozíciója, illetve amit a hatásköröm megkövetelt tőlem, azt megtettem, folyamatosan törekedtem a testület méltóságteljességének megőrzésére, nem hagytam, hogy a szószéken felszólaló képviselők eltérjenek az aktuális napirendi ponttól, és hogy sértő vagy oda nem illő megjegyzéseket tegyenek. Az ilyen esetekben éltem az ügyrendi szabályzat nyújtotta lehetőséggel, és megvontam a szót tőlük. Ebben a tekintetben mindig is szigorúan, de objektíven próbáltam tartatni magamat az ügyrendi szabályzathoz, ügyelve arra, hogy ne tegyek kivételt senkivel sem. Az elmúlt egy év talán lehetett volna sikeresebb is, de már a nagykoalíció megalkotásakor is tudtuk, hogy nehéz lesz a munka. Az ülések sokszor hosszú vitákkal teltek, és voltak olyan témák is, amelyek végül nem kerültek napirendre, mivel előzőleg nem tudtunk megegyezni, nem sikerült közös nevezőre jutni. Nagyon fontos kiemelni, hogy voltak olyan momentumok is, amelyek kárpótolnak a kellemetlenségekért. Nagy sikernek könyvelhető el, hogy megszavaztuk a nemzeti tanácsok pénzeléséről szóló határozatot, hogy az intézmények határozatait össze tudtuk hangolni a kultúráról és a nemzeti tanácsokról szóló törvénnyel. Ezenkívül felemeltük a hangunkat a Szabadkai Rádió magánosítása ellen is, s ami a város szempontjából talán a legfontosabb dolog: a Vajdasági Magyar Szövetség indítványának köszönhetően sikerült megfékezni a belváros rombolását. Számos olyan határozat is született, amelyet pozitívan kell értékelni, és amely azt a célt szolgálta, hogy Szabadkán legyenek érdemi történések — nyilatkozta Kern Sólya Mária, a városi képviselő-testület elnök asszonya.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..