home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Csakis önmagunkra számíthatunk
(T. T.)
2014.03.11.
LXIX. évf. 11. szám
Csakis önmagunkra számíthatunk

Szerdán Kelebiára látogatott Répás Zsuzsanna, a Magyar Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára. Paskó Csaba kelebiai plébános fogadta, és kiemelte, hogy a kelebiai közösség életrevaló, melynek van jövője.

— Plébániánknak alig van 1200 hívője, de nem érezzük árvának magunkat. Amióta a Fidesznek köszönhetően kettős állampolgárságunk van, itthon érezzük magunkat a határnak ezen és a túloldalán is. Plébániánkon a keresztelők száma mindig meghaladja a temetések számát, ami ritka jelenségnek számít. Különféle rendezvényekkel, eseményekkel szeretnénk fenntartani a plébánia aktivitását. Ebben nagyon fontos és kiemelt szerepet tölt be a cserkészet. Reményeim szerint megtartja fiataljainkat, ezt a kis csapatot, mely lelkesen teszi a dolgát — mondta Paskó.

Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke kiemelte, hogy a VMSZ választási programjában a gazdaságélénkítés, a szociális gondolkodás, az egészségügy és a mezőgazdaság kérdésére helyezi a fő hangsúlyt.

— Abban, hogy megteremtődjenek az itt maradásnak és a visszajövetelnek a feltételei, nem számíthatunk másra, csakis önmagunkra. Arra, hogy egyrészt az ország átalakulási folyamatainak a részesei legyünk, másrészről pedig hogy önálló intézkedéseket foganatosítsunk és indítsunk el, amelyek nem várják be azt, hogy az ország állapota általában meg tudjon változni, hanem esetleg abban segítenek, hogy mi, a mi közösségünk előbbre tudjon jutni. Ilyen a gazdaságélénkítő program, mely az idén fog elindulni, a szociális gondolkodással foglalkozó elképzelésünk, valamint az egészségügy és a mezőgazdaság kérdéseinek megoldása is. Erre mindannyiunknak szüksége van, ha lemondunk ugyanis magunkról, és nem teszünk a saját érdekünkben, akkor senki sem fog tenni helyettünk — mondta Pásztor.

Répás Zsuzsanna kiemelte, hogy az idei év Szerbiában és Magyarországon is a választások éve.

— Fontosnak tartom, hogy minél többen részt vegyenek a választásokon, hiszen ez lehetőség arra, hogy befolyásoljuk a sorsunkat, meghatározzuk, milyen körülmények között kívánunk élni. Azt szeretném, ha a szerbiai és a magyarországi választásokon is minél nagyobb számban vennének részt a vajdasági magyarok.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..