home 2024. április 16., Csongor napja
Online előfizetés
Csak védettségi igazolvánnyal lehet dolgozni Olaszországban
Szerbiai RTV
2021.10.15.
LXXVI. évf. 41. szám
Csak védettségi igazolvánnyal lehet dolgozni Olaszországban

Mától kötelező a védettségi igazolvány minden munkahelyen Olaszországban. Amennyiben ennek valaki nem tesz eleget, 500-tól 1500 eurós pénzbüntetést is kaphat.

Ha valaki nem megy be dolgozni, mert nem rendelkezik a dokumentummal, nem kap fizetést, mert jogtalanul van távol, elbocsájtani azonban ezt a személyt nem lehet. Mostanáig csak a zárt helyiségekben, utazáskor, és az iskolákban kérték kötelezően a védettségi igazolványt, mától viszont azoknak is kell, akik a magán- vagy az állami szektorokban dolgoznak, sőt azoknak is, akik otthonról végzik munkájukat. Ez az intézkedés december 31-ig van érvényben, ugyanis ezt a dátumot jelölték ki a rendkívüli állapot megszüntetésére Olaszországban. A legújabb intézkedés ellen Rómában, Milánóban és Triesztben újabb tüntetéseket jelentettek be. A legutóbbi adatok alapján az ország lakosságának 80 százaléka vette fel a koronavírus elleni védőoltást.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..