home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Csak összefogással maradhatunk meg
Kónya-Kovács Otília
2012.10.24.
LXVII. évf. 43. szám
Csak összefogással maradhatunk meg

A Muzslai Petőfi Sándor MME szervezésében a hétvégén, vasárnap emlékeztek az 1956-os forradalomra.

Az `56, te csillag című rendezvény előtt a Mária neve templomban szentmisét szolgáltattak a forradalom mártírjai és áldozatai emlékére, amelyet Tratnjek Stanko plébános celebrált. Az ünnepi műsorban elsőként a Himnusz csendült fel a Zenészek és Énekesek Egyesületének közreműködésével, majd a Szervó Mihály Általános Iskola diákjainak összeállítása következett, dallal, szavalattal. A művelődési egyesület tagjai közül két versmondó, Juhász Valentin és Sárkány Zoltán közreműködött, rajtuk kívül pedig fellépett még a Margaréta énekcsoport, valamint a vegyes kórus és a citerazenekar. Az ünnepségen Hallai Zoltán történész felidézte 1956 hangulatát, egyúttal pedig a forradalom üzenetéről is szólt a méltatása. Hangsúlyozta, az ötvenhat évvel ezelőtti események arra tanították a nemzetet, hogy csak összefogással maradhatunk meg.
 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..