home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Csak egy oltást kapnak, akik átestek a fertőzésen Szlovéniában
MTI
2021.04.23.
LXXVI. évf. 16. szám
Csak egy oltást kapnak, akik átestek a fertőzésen Szlovéniában

Szlovéniában egyetlen oltást kapnak azok, akik átestek a koronavírus-fertőzésen. A vakcinát fél évvel a felgyógyulás után lehet felvenni.

Az ország azt követően hozta meg döntését, miután már hét európai állam közölte, hogy a fertőzésen átesettek egyetlen adag oltóanyagot kapnak.

Egyébként Szlovéniában ma kezdik meg az érettségiző diákok oltását. A kormány azt szeretné, ha a csaknem 17 ezer tanuló nyugodt körülmények között, biztonságban készülhetne a május 4-én kezdődő érettségi vizsgákra. A 18. életévüket betöltő tanulókat az AstraZeneca, a 18 éven aluliakat pedig a Pfizer/BioNTech vakcinával oltják be. 


Fotó: Szlovénia, Ljubljana (Pixabay.com)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..