home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Címlapfotósok (7.)
2021.07.02.
LXXVI. évf. 26. szám
Címlapfotósok (7.)

A Hét Nap 26. számának címoldalán Mészáros Csilla fotópályázatunkra érkezett fényképe látható. Kérésünkre a következő bemutatkozást küldte magáról:

A nevem Mészáros Csilla, Topolyán élek. Főállásban a topolyai községi közigazgatásban dolgozom, a helyi adóügyi osztályon. E mellett, második éve bedolgozom a Topolyán lévő műszaki középiskolába, ahol szerb nyelven adok elő. Végzetségemet tekintve mester mérnökinformatikus vagyok, diplomámat a nagybecskereki műszaki egyetemen szereztem.

A fotózás mellett hobbim még a gyöngyfűzés/ékszerkészítés, üvegfestés, szeretek utazni, a természetet járni.

Lassan két éve lesz, hogy megvettem a tükörreflexes fényképezőgépem. Egyik utazásom után jött az elhatározás, hogy jobb minőségű fotókat szeretnék készíteni, akkor még nem sejtve, hogy ez több lesz annál! Szerelem volt első látásra, s azóta is napsütésben, hóban, fagyban együtt járjuk utunkat.

Autodidakta módon kezdtem a fotózást, fotós ismerőseimtől kaptam egy-két jó tanácsot, viszont szeretném továbbképezni magam. A természetfotózás vonz legjobban, s itt Topolyán a tó nagyon nagy lehetőségeket rejt e szempontból.

Ha be kellene határolnom, azt mondanám, a körülöttünk lévő világ apró részleteit/egyediségét szeretném kiemelni a fotóimmal. Fotózom egészében is látképet, állatportrét, de legfőképp a madarak vonzzák a tekintetem. Az éjszakai, csillagfotózást is szeretem. A múlt évben sikerült lencsevégre kapnom a NEOWISE üstököst. Pszichikailag feltölt, a lelki békémet lelem meg a természetfotózásban.

Időnként küldök fotókat a magyarországi National Geographic magazin online térfelületére, melyek meg is jelennek a weboldalukon. Portrékat, barátaim számára eseményeket is fotóztam már.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..