home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Címlapfotósok (14.)
2021.10.20.
LXXVI. évf. 42. szám
Címlapfotósok (14.)

A Hét Nap 42. számának címoldalán Nagy Dénes fotópályázatunkra érkezett fényképe látható. Kérésünkre a következő bemutatkozást küldte magáról:

Tősgyökeres topolyai vagyok. Itt születtem (1962), itt végeztem az alaptanulmányaimat, és itt is álltam először munkába (1987) a már régóta nem létező Május 1. építőipari vállalatban, informatikusként a kezdetektől. Az élet úgy hozta, hogy fél munkaidővel alkalmam adódott elhelyezkedni a tanügyben is (2004), majd pedig 2008-ban teljes munkaidővel kezdtem dolgozni ugyanott. Két turnusban munka mellett diplomáztam (informatikatanár, illetve mester-informatikatanár és műszakitanár). Jelenleg a topolyai Nikola Tesla és a bácsfeketehegyi Nikola Đurković Általános Iskolában dolgozom.

Ez a munka sajnos nagyon leterhelő, így nem sok időm jut másra. Szinte azt kell mondanom, hogy eddig a munkám volt a hobbim — vagyis az informatika. Ez egyáltalán nem jó, ezért lépett be a fotózás, amivel igyekszem magamat kissé másképpen elfoglalni, mint munkaidőben.

Tulajdonképpen már régóta fotózok. Az első gépemet (szovjet Zorki—4K) még nyolcadikos koromban kaptam ajándékba (1977). Sok családi eseményt megörökítettem vele.

Az első digitális fényképezőgépemet 2004-ben vettem, és azóta is szorgalmasan fényképeztem a családi eseményeket. Igazából eddig eléggé ösztönösen készítettem a képeket, itt-ott olvastam is pár könyvet a fotózásról, de minőségben előrébb nem igazán jutottam. Most, amikor szinte hobbivá nőtte ki magát az egész, elkezdtem kissé komolyabban utánaolvasni a dolgoknak, kompozícióval, színekkel stb. foglalkozni. Ennek talán még egy éve sincs, szóval kimondottan örülök ennek a kis sikeremnek, hogy a képem szerepelhet a Hét Nap címoldalán.

Mint már említettem, azért szeretek fényképezni, mert a fotózás hobbivá nemesedett nálam, kikapcsol, és mással foglalkoztatja az agyamat, mint a napi leterhelő informatikai robotolás (aminek csak egy része a tanítás).

Mindent szívesen fotózok, ami tetszik. Tájkép, állatok, növények, mikrovilág. Mindenevő vagyok. Talán eddig az emberekkel foglalkoztam legkevesebbet, mivel esetükben már vigyázni kell a személyi jogokra is.

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..