home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Címlapfotósok (11.)
2021.09.02.
LXXVI. évf. 35. szám
Címlapfotósok (11.)

A Hét Nap 35. számának címoldalán Zelenka Anna fotópályázatunkra érkezett fényképe látható. Kérésünkre a következő bemutatkozást küldte magáról:

Zelenka Anna vagyok, képzőművész, cukrász, lelkes környezetvédő, valamint három kisgyermek büszke anyukája. Temerinben élek. Nemrég elkezdtem kézművestermékek készítésével foglalkozni; házi szörpöket, kézzel díszített mézeskalácsokat árusítok. A szabadidőmet legtöbbször kreatív alkotással töltöm, ha tehetem. Sokszor a leggyorsabb és a legkönnyebb a fényképezőgéphez nyúlni, ha alkalmam adódik, ha érkezik az ihlet.

A fotózással középiskolás koromban ismerkedtem meg, rövid ideig tantárgyunk volt többek között a fényképészet is. Az alapokat ekkor sajátítottam el, és az ösztöndíjamból megvettem az első fényképezőgépemet. Ennek már közel 10 éve, azóta úgy érzem, rengeteget fejlődtem és tapasztaltam a fotózás terén.

Bár a képzőművészet más területein sajnos úgy érzem, sokszor hátráltat az alkotásban a megfelelési kényszer, a fotózás a mai napig számomra olyan tevékenység maradt, ahol egyáltalán nem érzek rám nehezedő nyomást, képes vagyok csupán az alkotás öröméért, kikapcsolódásként csinálni, és ez igen felszabadító. Remélem, így is marad.

A kezdetektől a természet szépsége az, ami leginkább inspirál. Szeretek észrevenni és megörökíteni olyan részleteket a külvilágból, amelyeket más talán észre sem venne. Mióta gyerekeim vannak, persze egyre gyakrabban készítek fotókat róluk is. A képeimmel igyekszem mindig természetességre törekedni, elkapni az életszerű, őszinte, érzelmekkel teli, legtöbbször játékos és vidám pillanatokat.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..