home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Cifrapalota nyári napközis tábor
2022.08.10.
LXXVII. évf. 32. szám
Cifrapalota nyári napközis tábor

A felsőhegyi parókia, szülők és diákok összefogásából megvalósuló, teljességgel az önkéntességen alapuló

Felsőhegy, Szent József a munkás parókia, 2022. augusztus 8–12.

Felsőhegyi, 3 és 11 év közötti gyermekek részére szervezett tábort a Szent József a munkás parókia, az Út a szívhez egyesület, felsőhegyi egyetemi és középiskolai diákok, szülők és nagyszülők. Az öt napos táborban délelőtt zajlanak a foglalkozások, amelyeket a foglalkozásvezetők térítésmentesen vállaltak. A tábor alapmotívuma az adás – adományozás kultúrája és minden napot egy közösen meghallgatott történettel kezdenek Varga József diakónus vezetésével, amely mindig más-más vezérmotívumot jár körbe. Az öt nap programja valóban cifra, foglalkozást tart: a felsőhegyi Könyvtár klub – ahogy nagyanyáink sütötték a kekszet, a Rozetta kézműves társaság – bábú-, kirakós és karkötőkészítés, Badis Luca – Vukovity Natasa álomfogó készítése, Burány Fanni – csoportos játékok, Fajka Zsóka – zene, játékok, Fodor Szandra – gimnasztika, id. Fodor István – Varga József – makettkészítés, Fülöp Cecília – kézműves foglalkozások, Kálmán Barbara – ökológia ismeretterjesztő előadás, csoportos játékok, Kőrösi Violetta – csoportos játékok, Krebsz Lívia – ének, zene, Masa Tibor klasszikus hangszerek, Mácsai Mónika – drámajáték, Nagy Abonyi Szabolcs – népmese, Novák Anita – csoportos játékok, Gyalus Tamás – tánc, Recskó Szabolcs – népi hangszerek, Rekovics Réka – csoportos játékok, Sipos Katalin – népi ének, Szöllősi Tibor atya, Varga Tereza – olimpia, jelenetek a Bibliából. Segítők a szervezésben és lebonyolításban Bóbán Réka, Gergely Ágnes, Tóth Edit, Varga Danica, Gondi Martina. Segítők a lebonyolításban: anyukák és nagymamák.

A szülők uzsonnával támogatták a tábor megvalósulását, illetve voltak bátor vállalkozók, akik bekapcsolódtak a programokba és a felügyeletbe.

Az adományozás kultúrája kapcsán a gyerekek együttesen közös rajzokat készítettek, amelyeket dalok kíséretében adtak át a faluban élő idős személyeknek, akik már nem tudnak otthonukból kimozdulni.

A program péntek este 6 órakor Ki mit tuddal zárul.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..