home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Charlie visszatért, Ed Sheeran új lemeze pedig ismét zseniális!
Zvekán Péter
2021.11.19.
LXXVI. évf. 45. szám
Charlie visszatért, Ed Sheeran új lemeze pedig ismét zseniális!

Giovanni & Charlie: Evezzünk egy hajóban — Ed Sheeran új lemeze betegesen jó lett!

Giovanni & Charlie: Evezzünk egy hajóban

Magyarország egyik legendás öreg motorosa, Horváth Charlie az egykori zenésztársának a fiával, Erb Virgillel, azaz Giovannival készített duettet. Közös munkájuk gyümölcse az Evezzünk egy hajóban címet kapta.

Mint kiderült, Giovanninak régi álma vált valóra, amikor létrejött a kollaboráció. Erről a következőképp nyilatkozott: „Édesapám, Zdroba Dániel és Charlie együtt nőttek fel, egy zenekarban játszottak a ’60-as évek második felében. Ez volt az akkor népszerű Olympia. Amikor megjelent a Jég dupla whiskyvel című album, kottán is publikálták, melyet személyesen Charlie adott nekem a zongoratanuláshoz. Emlékszem, amikor gyakoroltam, eszembe jutott, hogy mennyire szeretnék egyszer majd egy közös dalt énekelni vele. Szinte láttam magam előtt, ahogy együtt állunk a színpadon. Közben felnőttem, másfelé sodort az élet.”


Charlie es Giovanni (forrás: ocdn.eu)

Valóban másfelé sodorta az élet, hiszen huzamosabb időt töltött el külföldön, ám nemrég visszatért Magyarországra, hogy zenei pályájára léphessen. Neve akár ismerősen is csenghet, hiszen az elmúlt időszakban olyan előadókkal dolgozott együtt, mint Király Linda, Nagy Adri, Varga Viktor vagy a 4U formáció.

A lényeg viszont, hogy az csak a siker egyik fele, ha az ember fejében megszületik az ötlet, hogy mi legyen a következő dobása. Utána jött a neheze, a megvalósítás, azaz fel kellett keresnie Charlie-t, hogy benne van-e a közös munkában. Mint kiderült, benne volt, és elmondása szerint nagyon élvezte.

Charlie erről a következőket nyilatkozta: „Számomra felemelő volt az alkotómunka, hiszen Virgilben fiatal kori énemet látom — mindketten kalandútra indultunk a határon túl, szerencsét próbálva. Láttam felcseperedni őt és a kitartó zenei munkáját, amely most beérni látszik.

Az Evezzünk egy hajóban egy vadi új klipet is kapott, mely már megtekinthető a YouTube-on. Megjegyzem, e cikk megírása idején még két hete sincs fent, szóval a megtekintések száma egyelőre nem mérvadó, de remélem, fut egy olyan kört, amely méltó hozzá.


Charlie (forrás: infostart.hu)

 

Ed Sheeran új lemeze betegesen jó lett!

Ed Sheeran az egyik legizgalmasabb előadó a világon, ezt bátran állíthatom. Sokszor megírtam, és most is csak azt a véleményemet tudom hangoztatni, hogy ez a srác egyszerűen nem tud hibázni. Eddig is kegyetlen jó felvételek kerültek ki a kezei közül, de az utóbbi időben még erre is rátett egy lapáttal.


Ed Sheeran (forrás: thatgreenbean.com)

Először is nem túlzás az év legjobban várt lemezeként hivatkozni új korongjára, melynek címe =, azaz egy egyenlőségjel, hiszen valóban sok millióan számolták a napokat a megjelenéséig. A négyszeres Grammy-díjas énekes-dalszerző szimbólum-albumsorozatának legújabb darabja 14 dalt sorakoztat fel, köztük az eszméletlen hatalmasat futó Bad Habitset és a Shiverst is, melyek pillanatok alatt hódították meg a világot.

Az új korong pedig kellőképpen variabilis. A The Joker And The Queen, a First Times és a 2step című szerzeményei a szerelem különböző formáit írják le, a Visiting Hours a veszteségről szól, míg a Sandman és a Leave Your Life az apaság köré épül.

A kiadvány nemcsak a témái, de a hangzásvilága szempontjából is változatos. A jellegzetesen gitárközpontú számok mellett most lüktető, elektronikusabb stílusjegyek is helyet kaptak, és ez nagyon üdítő. Mindenkinek csak ajánlani tudom az új lemezt!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..