home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Ceremónia gépezetek
Bíró Tímea
2017.10.28.
LXXII. évf. 43. szám
Ceremónia gépezetek

Ceremónia gépezetek címmel kiállítás nyílt a szabadkai Kortárs Galériában 2017. október 27-én. A belgrádi Karkatag Kollektíva három installációja került bemutatásra

Abból a feltevésből kiindulva, sőt e feltevést hangsúlyozva, hogy az alaposan átgondolt, a galéria termeiben elhelyezett funkcionális fémformák nem jelentik szükségszerűen a közönség jelenlétét e kiállításon, javaslatot teszünk a közönséggel közösen alkotott tartalmakra és főtémákra összpontosítva, a társadalmi vonatkozások és az interakció szintjén e jelenlét mibenlétének illusztrálására.

A Karkatag világában a házigazda és a ceremóniamesterek számára a gépezetek késztetnek alkotásra, amelyek automatizált anyagszerű hiányos voltuknál fogva, a ceremónia aktív részeseivé teszik a közönséget.

A Ceremónia gépezetek című kiállítás a Karkatag Kollektíva alkotói fejlődésének különböző fázisait mutatja be.

A Veszettség című alkotás 2010-ben, A semmiből kipörögve... 2014-ben, a The Machine részlet 2016-ban készült.

 

 

 



Bíró Tímea felvételei

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..