home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Cannes után Palicson is!
Hét Nap Online
2015.07.25.
LXX. évf. 29. szám
Cannes után Palicson is!

Az izlandi Grímur Hákonarson Kosok című drámája nemrégiben megnyerte a cannes-i filmfesztivál Un Certain Regard Díját, majd a július 24-én lezárult palicsi filmfesztivál Arany Torony Díját is. A negyven évig haragot tartó birkatenyésztő testvérpár története a valakihez/valamihez tartozás szükségletére épül.

A Párhuzamok és ütközések ciklus legjobb filmje a Sirályok című orosz dráma Ella Manzsejeva rendezésében.

Legutolsó szerepéért Vlastimir Đuza Stojiljković posztumusz díjat kapott a Stairless filmben nyújtott alakításáért. Ugyanezért a filmért Marko Novaković kiérdemelte a művészeti tanács díját. A legjobb rendezőnek járó Palicsi Torony Díj Magnus von Horn (The Here After) kezébe került. Ivan Ostrochovský, a Kecske c. film rendezője Seyfi Teoman-díjjal lett gazdagabb.

Kattintson az alábbi képre, és tekintse meg Szabó Attila fotóriportját is, mely 2015. július 24-én, a palicsi filmfesztivál zárónapján készült:


 

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..