home 2024. május 18., Erik napja
Online előfizetés
Búcsú a téltől
(T. T.)
2013.02.27.
LXVIII. évf. 9. szám
Búcsú a téltől

Gyermekkorunk mesefigurái elevenedtek meg pénteken délután Bácskossuthfalván, a helyi közösség, az Ady Endre Művelődési Központ, az Id. Kovács Gyula Általános Iskola és a Bambi—Napsugár Óvoda közös szervezésében lebonyolított farsangi ünnepség alkalmával.

Gyermekkorunk mesefigurái elevenedtek meg pénteken délután Bácskossuthfalván, a helyi közösség, az Ady Endre Művelődési Központ, az Id. Kovács Gyula Általános Iskola és a Bambi—Napsugár Óvoda közös szervezésében lebonyolított farsangi ünnepség alkalmával. Az iskola tornatermében lezajlott rendezvényen Gellér Csákvári Hajnalka igazgatónő köszöntötte a megjelenteket, majd kihirdették a farsangi rajzpályázat eredményeit. Ezután mintegy kétszáz óvodás és alsós kisdiák különféle jelmezekben vonult fel a háromtagú zsűri előtt. A filmekből, rajzfilmekből ismert figurák életre keltek, s a körjátékokban együtt játszott Pókember és Superman, Robin Hood és a Gyufaárus kislány, Shrek és a lufiárus fiú... Kézműves-foglalkozások is gazdagították a műsort, a gyerekek kipróbálhatták az arcfestést, papírból és más anyagból különféle figurákat és karkötőket készíthettek. A 25 kg lisztből készült, mintegy 500 farsangi fánk elfogyasztása után következett a délután, pontosabban már az est fénypontja: a szalmabábú elégetése, amivel elbúcsúztatták a telet a bácskossuthfalvi óvodások és iskolások. Szabó Attila felvételei az esemény legérdekesebb pillanatait örökítették meg.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..