home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Brnabić: Jelzésértékű, hogy japán és német cégek fektetnek be nálunk
2021.04.12.
LXXVI. évf. 14. szám
Brnabić: Jelzésértékű, hogy japán és német cégek fektetnek be nálunk

A kormányfő azt mondta, a beruházóknak Szerbia célország a járvány alatt is.

A japán és a német cégek befektetése azt mutatja, hogy Szerbia üzleti szempontból megbízható ország - mondta Ana Brnabić a Pink TV-ben. A szerb kormányfő kiemelte, az említett két állam vállalatai olyan országokban invesztálnak, ahol hatékony az adminisztráció és nem jellemző a korrupció.

A Németországból és Japánból érkező beruházások jelzésértékűek más befektetőknek. A koronavírus-járvány ellenére Szerbia továbbra is vonzza a beruházni szándékozó külföldi cégeket - tette hozzá a miniszterelnök. Példaként említette az egyik vezető japán autóipari céget, a Nideket, amely a tervek szerint Újvidéken épít majd gyárat. Az előző bejelentések szerint a beruházás értéke 1,9 milliárd dollárt tesz ki.

Fotó: Tanjug/Zoran Zestic

Forrás: Szerbiai RTV, Blic

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..