home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Brnabić: 50 százalékos átoltottság nélkül nem térhetünk vissza a normális élethez júniusban
Pannon RTV
2021.05.19.
LXXVI. évf. 20. szám
Brnabić: 50 százalékos átoltottság nélkül nem térhetünk vissza a normális élethez júniusban

Elégedetlen a szerbiai fiatalok oltakozásával Ana Brnabić szerb miniszterelnök. Felszólította őket, hogy vegyék fel a koronavírus elleni oltást.

Sokkal felelősségteljesebben kell viselkedniük, meg kell érteniük, hogy sok veszíteni valójuk van, illetve van mit nyerniük, ha korábban veszik fel az vakcinát - tette hozzá a miniszterelnök. Amennyiben a felnőtt lakosság 50 százalékát nem sikerül beoltani június közepéig, még nem térhetünk vissza a normális élethez - hangsúlyozta Brnabić.

Fotó: Tanjug/Rade Prelić

Dr. Predrag Kon is erről beszélt a Tanjugnak. Abban az esetben lehet majd tovább enyhíteni a járványügyi intézkedéseken, ha a felnőtt lakosság 50 százaléka megkapja a koronavírus elleni védőoltást, és ha a vírus aktivitása is gyengül - nyilatkozta járványügyi szakember. Kon elmondta, hogy csakis akkor lehet majd a vírus aktivitásának gyengüléséről beszélni, ha bizonyos régiókban 100 ezer lakosra nézve 1 számjegyű lesz a fertőzöttek száma. A szabadtéri maszkviselés eltörlése pedig akkor lenne lehetséges, ha 100 ezer polgárra vetítve csupán 1 vagy 2 lenne a fertőzöttek száma. Erről azonban még nem egyeztetett a válságstáb - tette hozzá Kon. Kiemelte, hogy jelenleg 5 főnél többen nem gyülekezhetnek, a nagyobb számú összejövetelek nincsenek összhangban a járványügyi intézkedésekkel. Kivételt képeznek a konferenciák, szakmai tanácskozások és az ilyen jellegű munkamegbeszélések, amelyeket 100 főig lehet szervezni.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..