home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Boszniában kijárási tilalmat vezetnek be, Szerbiában egyre több település hirdet rendkívüli helyzetet
MTI
2020.11.11.
LXXV. évf. 46. szám
Boszniában kijárási tilalmat vezetnek be, Szerbiában egyre több település hirdet rendkívüli helyzetet

Éjszakai kijárási tilalmat vezet be szerdától a koronavírus-fertőzöttek számának rohamos növekedése miatt a Bosznia-hercegovinai Föderáció vezetése — közölte a Nova.rs regionális hírportál.

Az intézkedés értelmében Bosznia-Hercegovina többségében bosnyákok és horvátok lakta országrészében éjjel 23 órától hajnali 5-ig lesz kijárási tilalom.

Bár Szerbia egyelőre nem fontolgatja a mozgásszabadság korlátozását, egyre több településen vezetnek be rendkívüli helyzetet, ami a helyi intézkedések bevezetésének megkönnyítését szolgálja. Predrag Kon, az ország vezető járványügyi szakértője szerint a helyzet "katasztrófa közeli", mindenképpen elővigyázatosságra van szükség, és mindenkinek be kell tartania a maszkviselési és távolságtartási előírásokat.

A regisztrált fertőzöttek száma a Nyugat-Balkán országai közül Szerbiában 2823-mal 66 888-ra, Koszovóban 596-tal 25 388-ra, Észak-Macedóniában 947-tel 41 235-re, Montenegróban 546-tal 24 154-re, Bosznia-Hercegovinában pedig 1605-tel 65 012-re emelkedett.

A járvány halálos áldozatainak száma Szerbiában az utóbbi 24 órában tizennéggyel 915-re, Koszovóban öttel 773-ra, Észak-Macedóniában harminccal 1186-ra, Montenegróban héttel 349-re, Bosznia-Hercegovinában pedig negyvenhattal 1627-re nőtt.


Fotó: Bosznia-Hercegovina, Mostar (Pixabay.com)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..