home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Boldogság a gyermekszemekben
(T. T.)
2013.12.11.
LXVIII. évf. 50. szám
Boldogság a gyermekszemekben

Pénteken immár tizenkettedik alkalommal keltek útra a hajdújárási és a környékbeli Mikulások, hogy ajándékot osztogassanak — gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt. Igaz, hogy az anyagi támogatás évről évre kisebb, a Mikulások azonban nem adják fel egykönnyen. Ha szükséges, saját zsebükbe nyúlnak, csakhogy a gyerekeknek örömet szerezzenek.

A tartalmas nap a hajdújárási, királyhalmi, noszai és ludasi óvodákban, valamint iskolákban kezdődött. A gyerekek nemcsak az egy-egy szem cukorkának örültek meg, hanem annak is, hogy a Mikulások ottléte alatt — hacsak rövid időre is — megszakadtak a tanórák. A harmincfős társaság a hagyományokhoz hűen a Kolevka Gyermekotthonba is ellátogatott. A gyerekek tartalmas műsorral várták a messziről érkező piros kabátosokat, akik édességgel, ruhaneművel, rágcsálnivalóval és gyümölccsel teli csomagokkal érkeztek. A szabadkai városházán Ostrogonac Simon, a Városi Tanács tagja a kék teremben fogadta a díszes társaságot, mely egy csésze tea elfogyasztása után máris a hajdújárási Lurkóházba sietett. A Mikulások ellátogattak a királyhalmi temetőbe is, hogy megmelékezzenek a település korábbi polgármesteréről, az idén elhunyt Pék Jánosról, aki a Mikulás-futás kezdete óta támogatta a kis csapatot.

Alkonyat előtt cukorkát osztogatva futották végig az említett négy település utcáit, és egy fergeteges Mikulás-partival tettek pontot a nap — és reméljük nem e kezdeményezés történetének — végére.

 

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..