home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Boldog születésnapot, Magyar Szó!
(—)
2014.12.31.
LXIX. évf. 53. szám
Boldog születésnapot, Magyar Szó!

Az Újvidéki Színházban ünnepelték meg napilapunk 70. születésnapját. Léphaft Pál, a lap karikaturistája alkalmi kiállítását Ambrus Attila, a Brassói Lapok főszerkesztője nyitotta meg, az ünnepségen Pirityiné Szabó Judit, a magyar Nemzetpolitikai Államtitkárság Kapcsolattartási Főosztályának vezetője Potápi Árpád János, Magyarország nemzetpolitikáért felelős államtitkára nevében köszöntötte a szerkesztőséget.

Kalman Kuntić tartományi tájékoztatási segédtitkár a beszédében a hetven év fontosságát hangsúlyozta. Ezután mgr. Hajnal Jenő a Magyar Nemzeti Tanács nevében méltatta a napilapot. Ökrész Rozália igazgató ünnepi köszöntőjében elmondta, hogy a lap ereje az olvasók bizalmában rejlik, a Magyar Szó sok helyen több egy egyszerű újságnál, barát és családtag is egyúttal. Varjú Márta főszerkesztő kiemelte: „Hetven évvel ezelőtt, 1944. december 24-én még folyt a háború, dörögtek a fegyverek, amikor a lap négy nagy öregje, Kek Zsigmond, Gál László, Majtényi Mihály és Lévay Endre felsőbb utasításra és engedéllyel létrehozta a Szabad Vajdaságot, a vajdasági magyarság akkor is, ma is egyetlen napilapját. Fordítása volt ez a szerbül megjelent Slobodna Vojvodinának, de már a következő évben, szeptember 27-én nevet váltott, Magyar Szó lett belőle, és maradt azóta is. Igazi, érett napilappá vált. Az újság átélt mindent, és vele együtt mi is, az itt dolgozók.”

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..