home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Böjte Csaba újra útra kel az „elveszett paradicsomban”
MTVA
2024.01.18.
LXXIX. évf. 3. szám
Böjte Csaba újra útra kel az „elveszett paradicsomban”

Történelmi, szakrális és kulináris helyszíneket mutat be a Duna vallási műsorának folytatása vasárnap délelőttönként. Böjte Csaba ferences szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány vezetője ismét felfedezni indul Dél-Erdély rejtett kincseit Az elveszett paradicsom – Dél-erdélyi barangolások Böjte Csabával című sorozat második évadában.

Böjte Csaba neve összeforrott a gyerekmentés és a segítés fogalmával, hiszen évtizedek óta szolgálja a rászoruló gyermekeket. Védencei mellett szívügye Erdély, különösen a dél-erdélyi magyar emberek és a történelmi, kulturális emlékhelyek sorsa, ezért vállalta, hogy rendhagyó turisztikai műsor keretében mutatja meg a nagyközönségnek ezeket a szépségeket.

Az elveszett paradicsom – Dél-erdélyi barangolások Böjte Csabával című öt részes sorozatban a ferences szerzetes nemcsak személyes élményeit osztja meg és szép tájakra kalauzol, hanem a régió gazdag történelmét és kulturális örökségét is feltárja, miközben emlékeztet arra, hogy hogy milyen történeteket őriznek őseink ránk hagyományozott helyszínei.

„Nemcsak az árva gyermekeket, a halhatatlan lelkeket, hanem a dél-erdélyi elárvult köveket, a csatatereket, múltunk omladozó épületeit, de még e vidék gyönyörű hegyeit, tavait, barlangjait sem szabad veszni hagyni. Gondoskodó szeretettel fedezzük fel az őseink által ránk hagyott kincseket” – osztotta meg gondolatait a második évad kezdetéhez kapcsolódva Böjte Csaba.

Dél-Erdély egyedi vonása, hogy természeti és kulturális kincsekben bővelkedik, ugyanakkor magyar lakossága – különféle történelmi események miatt – az évszázadok során megfogyatkozott. Mégis maradt néhány magyar „oázis”, ahol nyitott szívvel várják az oda látogatókat. Az elveszett paradicsom – Dél-erdélyi barangolások Böjte Csabával második évadában felejthetetlen helyszínek kerülnek fókuszba. Többek között az elképesztő szépségű sziklás vidék, Székelyföld legnyugatibb végpontja, a Székelykő; a várfalvi unitárius erdőtemplom; Ős-Torda vára; a nagyenyedi vártemplom és a híres Kollégium – borospincéjével együtt, de a történelemkönyvek híres csatatere, Kenyérmező sem maradhat ki.

Az elveszett paradicsom – Dél-erdélyi barangolások Böjte Csabával – vasárnaponként 10:10-től a Dunán.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..