home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Birkózók hétvégéje Zentán
-kzs-
2013.10.09.
LXVIII. évf. 41. szám
Birkózók hétvégéje Zentán

Ugyanazokkal a versenyzőkkel megtartott két versenynek is a helyszíne volt a múlt hétvégén a November 11. Általános Iskola tornaterme: a Zenta Birkózóklub és a délvidéki Aranycsapat Alapítvány közösen szervezte meg a XXIII. Nikola Vukov–emlékversenyt, mely egyben selejtezője is volt a Kárpát-medencei Összmagyar Diákbajnokság pécsi döntőjének.

Az idén az 1998. január 1-je után született kis sportolók harcolhatják ki a részvételt a végső küzdelmekre. A tizenegy kategóriában a legelőkelőbb helyen végző vajdasági magyar vagy magyarul beszélő tanulók vehetnek majd részt a Pécsett november 22-e és 24-e között megtartandó döntőn, melyre a birkózókon kívül a sakkozók, az asztaliteniszezők és a lánykézilabdázók indulhatnak majd. Ez a diákbajnokság abban különbözik az eddigiektől, hogy küzdelmeibe az Egyesült Államokban élő magyarok egy csoportja is bekapcsolódik.

A Nikola Vukov-emlékversenyen, mint minden évben, az idén is erős lesz a mezőny, hiszen a szerbiai klubokon kívül Magyarországról, Szlovéniából, Horvátországból, Bosznia-Hercegovinából és Szlovákiából érkeztek versenyzők, hogy megméressenek a kettő az egyben tornán. A gyermekkorosztálytól a serdülőkéig óriási küzdelmek folytak az aranyérmekért. A legjobb zentai versenyzőnek Polgár Ákos bizonyult, a legjobb szerbiai birkózónak pedig Vrábel Áront (Potisje) választotta a zsűri. A külföldiek közül David Borecki (Sesvetski Kraljevec) részesült első díjban, a Vukov család különdíját Branislav Lovrić (Soko) vehette át.

Vasárnap sem unatkoztak a birkózósport kedvelői, akik elmentek a November 11. Általános Iskola tornatermében megrendezett szerbiai országos ifjúsági bajnokságra, hiszen Európa- és világbajnokságot megjárt birkózók fellépését láthatták. Ifjúsági bajnoki címet szerzett David Šupica (Proleter, 50 kg), Nagy Szebasztián (Potisje, 55 kg), Nikola Marković (Proleter, 60 kg), Nagy Tamás (Zenta, 66 kg), Nemes Máté (Zenta, 74 kg), Nemes Viktor (Zenta, 84 kg), Vladimir Stankić (Fruškogorac, 96 kg) és Branko Živanović (Partizan, 120 kg).

Csapatversenyben az első helyet a Zenta, a másodikat a Partizan, a harmadikat pedig a Proleter szerezte meg.

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..