home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Beutazási tilalmak és szigorúbb intézkedések léptek életbe több európai országban
Pannon RTV
2021.01.31.
LXXVI. évf. 4. szám
Beutazási tilalmak és szigorúbb intézkedések léptek életbe több európai országban

A romló járványügyi adatok az egészségügyi rendszer leterheltségén is érezhetőek. Eközben az intézkedések bevezetésével párhuzamosan egyre több demonstráció alakul ki az érintett országokban.

Németország szombattól beutazási tilalmat vezetett be azok számára, akik olyan országból érkeznek, ahol széles körben jelentek meg a koronavírus újabb variánsai. A frankfurti rendőrség szóvivője úgy nyilatkozott, ez a korlátozás jelenleg öt országra vonatkozik: Nagy-Britanniára, Írországra, Dél-Afrikára, Brazíliára és Portugáliára.

Ausztriában február 8-ig egész napos kijárási korlátozás van érvényben. Az alapvető szükségleti cikkeket árusító üzletek és gyógyszertárak kivételével - a kereskedelmi egységek, a kulturális és sportlétesítmények zárva tartanak. A szállodák, éttermek és bárok pedig még tovább lesznek zárva, előreláthatólag február végéig.

Franciaország is szigorít az országba való beutazási feltételein. Az Európai Unión kívüli országokból csak kivételes esetekben lehet belépni Franciaországba, az uniós tagállamokból beutazók pedig csak negatív PCR-teszttel léphetnek be az országba.

Az Egyesült Királyság, ahol egyébként az eddigi legtöbb megbetegedést és halálos esetet jegyzik, arról adott hírt, hogy a fertőzöttek között egyre fiatalabb személyek kerülnek intenzív osztályra.

Portugáliában legalább két hetes korlátozás lép életbe a spanyolországi szárazföldi határokon, visszaállítják a rendőri ellenőrzést az 1200 km hosszú határszakaszon. Közben az ország egészségügyi rendszere annyira leterhelt, hogy a mentővel érkező pácienseknek sokszor akár több mint 10 órát kell várakozniuk.

A korlátozások bevezetése ellen az érintett országokban egyre többször vonulnak utcára az emberek, hiszen a szigorítások miatt egyre több vendéglátással foglalkozó vállalkozás megy csődbe, és sokan már akkor sem tudnának kinyitni, ha sor kerülne az enyhítésekre.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..