home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Betlehemi örömünnep – Versec, 2022
Martinek Imre
2022.12.18.
LXXVII. évf. 50. szám
Betlehemi örömünnep – Versec, 2022

„Mert egy gyermek születik nékünk, fiú adatik nékünk és az uralom az ő vállán lészen és hívják nevét: csodálatosnak, tanácsosnak, erős Istennek, örökkévalóság atyjának, békesség fejedelmének” (Ésaiás 9,6).

Az idén Álom havának harmadik szombatján (december 17-én) tartották meg Versecen a Dél-bánáti Betlehemes és Karácsonyi Szokások Találkozóját.

A házigazda (a verseci Petőfi Sándor Magyar Kultúregyesület) nyilvánosan közzétett meghívására Székelykeve, Pancsova, Ürményháza, Sándoregyháza, Kevevára, Hertelendyfalva és Torontálvásárhely mellett az alkalomra Óbecse, továbbá a mélykastélyi (Kuštilj) román, illetve a romániai Bánság területén keresendő Detta település magyar közössége küldött fellépői csoportot. S újra hallatta hangját a Dél Pacsirtái gyermekkórus is.  

Az idei rendezvény megvalósulását — változatlanul — Magyarország Kormánya is támogatta.

Helyszíni beszámolónk részleteit lapunk december 21-ei számában olvashatják. Addig meséljenek a fotók.

Fényképezte: Martinek Imre

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..